Spanje blijft op nummer 1 in FIFA-ranking, hier staan de Belgian Red Flames

Spanje blijft op nummer 1 in FIFA-ranking, hier staan de Belgian Red Flames
Foto: © photonews

De sky is de limit voor de Belgian Red Flames, al was het niet halen van het WK een pijnlijke tegenvaller met oog op de toekomst. De afgelopen Nations League was dan weer wél heel hoopvol te noemen, maar in de rankings blijven de Flames ter plekke huppelen.

Op de nieuwe FIFA-wereldranglijst zijn de Red Flames andermaal zeer stabiel gebleken in de laatste rankings en dat is ook niet anders voor de laatste ranking. Een gestage stijging is zo stilaan het deel van de Belgian Red Flames.

De Belgian Red Flames stonden op de laatste ranking van 2022 op een 20e plaats, in maart 2023 stonden ze 19e en na het WK stonden ze op de achttiende plek. Daar blijven ze nu - ondanks een sterke Nations League al een tijdje staan.

Belgian Red Flames kamperen op achttiende plaats

De Red Flames verloren een aantal belangrijke punten, waardoor ze de kloof op bepaalde landen toch wel wat groter maken en China dichterbij zien komen. Benieuwd wat het geeft op de volgende ranking in augustus na de wedstrijden tegen Spanje (1e) en Denemarken (13e). 

Spanje Vrouwen
© photonews

Bovenaan is Spanje nog steeds de nummer 1, de wereldkampioen was daar eind 2023 voor het eerst terechtgekomen. Frankrijk is de nieuwe nummer twee, zij hebben stuivertje weten te wisselen met Engeland.

Team USA zakt verder weg. Ze moeten nu ook Duitsland voor zich dulden en staan amper vijfde. Nederland deed ook een slechte zaak: het zakte van acht naar elf en verliest zo drie belangrijke plaatsen op de ranking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties