Super League: KAA Gent haalt verdedigster op bij RSC Anderlecht

Super League: KAA Gent haalt verdedigster op bij RSC Anderlecht
Foto: © photonews

Niet enkel in het mannenvoetbal regent het dezer dagen transfers. Dat is ook het geval in het vrouwenvoetbal. Diverse ploegen hebben daarbij ook al wat mooie versterkingen op het oog of al gerealiseerd.

Ook de KAA Gent Ladies hebben nu beet. Zij nemen Lina Meeuwis over van RSC Anderlecht. De 20-jarige Oostendse heeft ook al een verleden bij onder meer OH Leuven en speelde al bij diverse Belgische jeugdlichtingen.

Meeuwis tekende een contract voor twee seizoenen bij de Buffalo's en in Gent zijn ze dan ook enorm te spreken over hun nieuwe aanwinst. "De centrale verdedigster die ook op de flanken uit de voeten kan, kwam in totaal negen keer in actie voor de WU17 en WU19 van de Red Flames. Veel succes, Lina!"

ghelamco arena gent-westerlo leeg stadion
© Voetbalkrant.com

En Meeuwis zelf? Die kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. Dat liet ze weten in een bericht op de webstek van KAA Gent. "Wat ik zo interessant vind aan KAA Gent is dat het een ploeg van jong geweld is. Ondanks de relatief jeugdige ploeg speelt iedereen elke match met veel intensiteit en een goede mentaliteit."

Troeven van Meeuwis

"Daarin kan ik mezelf goed terugvinden. Mijn grootste troeven zijn mijn snelheid en kracht. Daar heb ik al heel mijn carrière veel voordeel uit kunnen halen", is de verdedigster zelfzeker. Maar ze heeft nog wel wat troeven.

"Daarnaast hou ik van een één-tegen-één duel waarbij ik de tegenstander kan tegenhouden en meteen een aanval kan opzetten. Tot slot heb ik een goed spelinzicht waardoor ik vaak het spel kan lezen en erop kan anticiperen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties