Gouden Schoen wordt bij de vrouwen andermaal een amalgaam van veel en niets tegelijk

Gouden Schoen wordt bij de vrouwen andermaal een amalgaam van veel en niets tegelijk
Foto: © photonews

De Gouden Schoen bij de vrouwen krijgt ook dit seizoen een opwaardering. Al is er ook slecht nieuws te melden, want het wordt nog steeds een bijzonder raar kluwen van speelsters waar kan op worden gestemd.

Het goede nieuws is dat er vanaf vorig jaar twee stemrondes zijn, waardoor het mannenvoetbal en vrouwenvoetbal nog wat meer gelijkgeschakeld worden. Daardoor kan er deze zomer gestemd worden en ook eens aan het einde van het jaar.

Daardoor wordt een jaar in twee delen gedeeld en worden echte sterktes en continuïteit meer beloond. Aan het probleem dat er zowel speelsters uit binnen- als buitenland kunnen winnen is er dan weer niets veranderd. Integendeel.

Geen twee prijzen

Op de stemformulieren kan je nu ook stemmen voor de IJslandse topschutter Dilja Zomers van OH Leuven, maar evengoed nog steeds op Flames als veelvuldig winnares Tessa Wullaert - Flames die in het buitenland spelen.

Tessa Wullaert Gouden Schoen
© photonews

Daardoor is het meer en meer een amalgaam aan het worden van het grote niets. Wordt het niet eens tijd voor twee prijzen? Het is minstens iets om over na te denken. Er is al langer dan vandaag op dat gebied een discrepantie tussen mannen en vrouwen, waar ook al naar gevraagd werd om op te lossen.

Ondertussen kan er dus ook nog steeds op de Flames in het buitenland gestemd worden dus, maar het is heel moeilijk om alle prestaties te vergelijken - zeker aangezien de prestaties bij de nationale ploeg in principe niet zou mogen meegenomen worden in het oordeel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties