17-jarige jeugdinternational legt uit waarom ze niet naar Super League trekt

17-jarige jeugdinternational legt uit waarom ze niet naar Super League trekt
Foto: © photonews

Alexia Dooms is een 17-jarige Brusselse die momenteel speelt bij WS Woluwe. Volgend jaar zal de jeugdinternational daardoor niet in actie komen in de Super League, ook al was ze onlangs nog actief op het EK U17 in Zweden.

Alexia Dooms begon op haar vijfde te voetballen. Tot op heden heeft ze alleen nog maar gevoetbald en naar school geweest. De Red Flame heeft dan ook twee grote doelen in haar leven, maar neemt het stap voor stap.

"Ik ben zeventien en ik heb al voetbal gespeeld op het hoogste niveau in België en ik zit bij de nationale ploeg, dus ik ben best wel fier. Het EK in Zweden was een heel mooie ervaring, ook al hebben we er niets gewonnen."

Alexia Dooms
© photonews

"We hebben er wel prestaties neergezet", gaat Dooms verder bij de RTBF. "We hebben laten zien wie België is. Mijn dagen zien er allemaal een beetje hetzelfde uit: school, naar huis gaan, studeren, eten, voetballen en slapen."

Dooms blijft bij Woluwe om duidelijke reden

De voorbije jaren kwamen er al aanbiedingen van grote(re) clubs in België, maar ook volgend seizoen zal Dooms spelen bij WS Woluwe. Daarmee verlaat ze wel het hoogste niveau in ons land, want Woluwe verlaat de Super League.

"Ik wil eerst mijn school afmaken komend jaar. Ik heb er de capaciteiten voor. Pakweg naar Standard gaan en elke training anderhalf uur reizen? Dat is op dit moment onmogelijk. Ik wil mijn studies en het voetbal combineren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties