Belgian Red Flames wijken opnieuw uit voor levensbelangrijk duel tegen Tsjechië

Belgian Red Flames wijken opnieuw uit voor levensbelangrijk duel tegen Tsjechië
Foto: © photonews

In de EK-kwalificaties voor het EK 2025 zijn de Red Flames stilaan verplicht om volop punten te gaan pakken als ze nog kans willen maken op de top-2 in de reeks. Ondertussen is er meer duidelijkheid gekomen over de volgende wedstrijden.

De Belgian Red Flames verloren hun eerste twee wedstrijden tegen Spanje en Denemarken en dus was het alle hens aan dek tegen Tsjechië de komende twee wedstrijden. Daarin werd echter 'maar' 4 op 6 gepuurd.

En dus is er tegen Denemarken geen enkele keuze meer: winnen. Daarna wordt vier dagen later het liefst ook nog eens gewonnen in Spanje om de kansen om kwalificatie via de top-2 echt gaaf te gaan houden.

Na het seizoen in de Jupiler Pro League moeten hier en daar voetbalvelden worden aangepakt en dat lijkt ook het geval te zullen zijn in het King Power @ Den Dreef. Veel uitwijkmogelijkheden zijn er niet meteen in ons land.

Gelukkig is er het kunstgras van Stayen. Daar werd op 4 juni ook al gespeeld tegen de Tsjechen. In het verleden was het veld van STVV ook al meermaals een uitvalsbasis voor de Red Flames als ze niet in Leuven terecht konden.

Oproep richting supporters 

De Red Flames spelen er nu ook tegen Denemarken op 12 juli om 20 uur. "De Flames rekenen dan ook meer dan ooit op jouw steun in de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken op vrijdag 12 juli. Een wedstrijd die allesbepalend kan worden voor het vervolg van het Europees avontuur."

"Mits een overwinning tegen de Deense vrouwen, kunnen de Flames nog aanspraak maken op rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2025. Zak dus zeker af naar het stadion om hen naar de overwinning te schreeuwen!", aldus de Belgische voetbalbond in een reactie op haar webstek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties