Red Flames U17 kennen eerste tegenstanders op weg naar EK 2025

Red Flames U17 kennen eerste tegenstanders op weg naar EK 2025
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 weten waar ze zich volgend seizoen mogen aan verwachten richting het EK. De eerste kwalificatieronde staat in het najaar op het programma, maar de loting is alvast achter de rug.

"Onze Red Flames U17 zijn onderverdeeld in groep A2 met Duitsland, Turkije en Bosnië en Herzegovina. Na een mini-toernooi, waarin elk land drie matchen speelt, degradeert de hekkensluiter naar de B-league en mag die de EK-hoop opbergen."

Pittige eerste groep met Duitsland

"De top drie blijft actief in de A-league en stoot door naar de tweede kwalificatieronde, waarvoor opnieuw geloot moet worden. In de tweede kwalificatieronde worden de landen opnieuw verdeeld in poules van vier", aldus de Belgische voetbalbond op haar webstek.

"De 21 gekwalificeerde landen uit de A-league krijgen het gezelschap van zeven ploegen uit de B-league. In die nieuwe groepsfase volstaat alleen de eerste plek om zekerheid te hebben over EK-deelname", klinkt het nog.

Faeröer rechtstreeks geplaatst voor EK

De Faeröer eilanden zijn als gastland automatisch geplaatst. Het zal de eerste keer zijn dat de eilandstaat een EK mag organiseren. Aan de Flames om in de eerste ronde de automatismen erin te gaan slijpen en zo goed mogelijke resultaten neer te zetten.

Groepswinst zorgt ervoor dat ze in de tweede kwalificatieronde geen andere groepswinnaar tegenkomen. Dat kan van belang zijn met oog op die tweede ronde en de kansen vergroten om ook effectief het EK te gaan halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties