Vrouwen Westerlo maken hun ambitie duidelijk in Super League

Vrouwen Westerlo maken hun ambitie duidelijk in Super League
Foto: © Leo Stolck

Vorige week dinsdag werd de kalender van de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en ook van de Super League bekend gemaakt. Daarbij werd ook het nieuwe competitieformat in de Super League uit de doeken gedaan.

Vorig seizoen waren er nog tien ploegen in de Super League, waardoor we een competitie van achttien wedstrijden en play-offs hadden, met tien wedstrijden voor de top-6. Dit jaar zal het helemaal anders gaan zijn.

Westerlo komt erbij in de Super League na het behalen van de titel in de Eerste Nationale, terwijl er met Woluwe, Charleroi en Mechelen drie teams mee ophouden. En dus hebben we volgend seizoen maar acht teams meer in de Super League.

Dimitri Venicx is de coördinator van de KVC Westerlo Ladies. Bij de bekendmaking van de nieuwe kalender van de Super League liet hij in de kaarten kijken voor Westerlo: "We hebben het motto 'En allemaal samen' op ons stadion staan."

Nederig beginnen in play-off 2

"Dat willen we laten zien, daarom gaan we erin investeren. Voor ons is iedereen gelijk. Daarom zetten wij die stap wel, ook al hangen daar de nodige budgetten aan vast. Dat er extra werk bijkomt voor mij? Dat neem ik er graag bij."

"We moeten zeer nederig zijn in het eerste seizoen. We hopen waardig te eindigen in play-off 2 en willen het stap voor stap bekijken in onze toekomstplannen. We kunnen alleen maar toejuichen dat er een strategisch plan is, alle begrip voor teams die een stapje terug hebben gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties