Meter Davina Philtjens schaart zich achter SKF voor Gothia Cup in Zweden

Meter Davina Philtjens schaart zich achter SKF voor Gothia Cup in Zweden

SKF Meet The World deed een paar maanden geleden een talentendag voor de Gothia Cup in Zweden. Daar kwam heel wat volk op af. Heel wat talent werd gezocht en gevonden en nu volgen er nog een paar trainingen.

De komende weken zal getraind worden voor de Gothia Cup in Zweden op 23 juni in Rotselaar, 26 juni in Tongeren en 3 juli in Boom. Op de eerste training in Rotselaar zal ook meter van het project Davina Philtjens present tekenen.

SKF laat in een persbericht weten hoe het er allemaal aan zal toegaan de komende weken in aanloop van de Gothia Cup in Zweden later deze zomer. We geven u hieronder alle informatie die daarvoor nodig is.

SKF, wereldwijd bekend als leverancier van producten en oplossingen op het gebied van kogellagers, zet zich opnieuw in voor de groei en promotie van meisjesvoetbal met de vijfde editie van "Meet the World". Opnieuw dit jaar met de ervaren voetbalster Davina Philtjens als trotse meter, die haar passie voor de sport en haar toewijding aan gelijke kansen binnen het voetbal inzet om meisjes in heel België te inspireren.

"Wanneer we naar voetbal in het algemeen kijken, zien we dat dit nog steeds vooral een mannenwereld is, terwijl het vrouwenvoetbal de laatste jaren sterk in de lift zit en dus meer aandacht verdient," zegt SKF in Tongeren. "Met onze Care filosofie willen we zoveel mogelijk doen om dit te veranderen." SKF organiseert dit jaar op zondag 5 mei opnieuw een Meet the World Talent Day op de terreinen van KSK Tongeren, met als doel drempels weg te werken en meisjes op een gelijkwaardige manier te verwelkomen en te omringen. Dit initiatief krijgt daarbij dus ook de volledige steun van KSK Tongeren en Voetbal Vlaanderen.

Dit jaar heeft "Meet the World" een enorme groei aan deelneemsters gezien. Op twee weken tijd hebben meer dan 100 meisjes tussen 13 en 15 jaar zich aangemeld, waardoor de interesse in meisjesvoetbal duidelijk groeit. De SKF-groep, al meer dan tien jaar hoofdsponsor van de Gothia Cup in Gothenburg (Zweden), blijft een inspiratiebron voor "Meet the World". De Gothia Cup brengt jongeren van over de hele wereld bij elkaar voor één week in juli en creëert een unieke ontmoetingsplaats voor de jeugd van de wereld, waar respect voor elkaars verschillen en het sluiten van internationale vriendschappen centraal staan.

De Gothia Cup heeft sinds 2007 jongeren van over de hele wereld samengebracht en SKF verruimt het bestaande concept door 'Meet the World'-events te organiseren in de landen waarin SKF actief is.  Davina Philtjens, als trotse meter van "Meet the World”: "Het is belangrijk dat meisjes de kans krijgen om te schitteren op het voetbalveld en om de opwinding en uitdagingen van een toernooi te ervaren. Met 'Meet the World' kunnen ze deze kans grijpen."

De Meet the World Talent Day is het perfecte moment om hier een statement over te maken. “We moeten aan de buitenwereld laten zien dat meisjes ook het talent hebben en verdienen om gewaardeerd te worden in het voetbal.”: zeggen Kim Boschmans en Patrick Peters, de 2 SKF-projectmanagers. 'Meer en meer meisjes in Vlaanderen staan hun voetbalmannetje op én naast het terrein', vervolgt Voetbal Vlaanderen. De partijen slaan dus met alle plezier de handen in elkaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties