Nieuwe regel in vrouwenvoetbal zorgt voor beroering: "Vrees dat veel meisjes zullen stoppen"

Nieuwe regel in vrouwenvoetbal zorgt voor beroering: "Vrees dat veel meisjes zullen stoppen"
Foto: © photonews

In het vrouwenvoetbal zou er wel eens een groot probleem kunnen ontstaan volgend seizoen. Dit ten gevolge van een aanpassing vanuit Voetbal Vlaanderen over het aantal wissels in de lagere regionen.

Tot dit seizoen kon er in derde provinciale bij de vrouwen continu en doorlopend gewisseld worden. Op die manier konden speelsters naar hartenlust wisselen in elke minuut en verpozen waar nodig om later opnieuw in te vallen.

Petitie opgestart

Dat zal vanaf volgend seizoen niet meer kunnen of mogen. Dat heeft Voetbal Vlaanderen beslist. Zij gaan vanaf volgend seizoen ook in derde provinciale een limiet zetten op het aantal wissels. En dat kan gevolgen hebben.

Volgens Marian Biron, afgevaardigde en Futbalista-ambassadeur van de dames van KFC Halle, gaat het mogelijk leiden tot een groot probleem bij heel wat ploegen. Er wordt gevreesd dat het voetbal er onder zal lijden.

Stoppende meisjes?

"Ik vrees dat heel wat meisjes gaan stoppen", aldus Marian Biron in gesprek met Het Laatste Nieuws. Voetbal Vlaanderen wil (voorlopig) nog niet weten van een heraanpassing van de nieuwe regel en houdt het been stijf.

Daarom dat ze bij KFC Halle alvast met een petitie begonnen zijn om de regel aan te vechten. Heel wat clubs van het laagste niveau zouden geneigd zijn om dat verzoek te steunen. We houden u graag verder op de hoogte van de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties