Super League: Club Brugge haalt nieuwe hoofdcoach en zoekt het in het buitenland

Super League: Club Brugge haalt nieuwe hoofdcoach en zoekt het in het buitenland
Foto: © photonews

Club Brugge heeft een nieuwe coach gevonden voor zijn vrouwenploeg. Ze hebben het daarbij voor de gelegenheid een keertje in het buitenland gezocht. De Duitse Inka Grings ondertekende een contract van onbepaalde duur.

Club YLA stelt trots haar nieuwe hoofdcoach voor. De Duitse ex-international Inka Grings zal vanaf komend seizoen de lijnen uitzetten in de kleedkamer van de dames van Club Brugge. Ze ondertekent een contract van onbepaalde duur.

"Inka Grings is een voormalig Duits international en topschutster van de Frauen-Bundesliga. Het grootste gedeelte van haar carrière speelde ze bij FCR 2001 Duisburg, waar ze in 2014 afzwaaide als topscorer aller tijden met 353 goals. Dankzij haar torinstinct is ze ook tweede in de all-time topschutterstand van de Frauen-Bundesliga en derde bij de Duitse nationale ploeg."

Club Brugge vrouwen
© Leo Stolck

"Na periodes bij FC Zürich, Chicago Red Stars en FC Keulen, begon ze in 2014 aan haar trainerscarrière bij oude liefde Duisburg. Haar grootste successen behaalde ze bij FC Zürich, waar ze in het seizoen 2021 – 2022 de dubbel binnenhaalde", aldus Club Brugge op haar webstek. 

Klaar voor nieuw avontuur bij Club Brugge

Grings is ook gewezen bondscoach van Zwitserland, maar krijgt nu dus de kans bij Club YLA. "Met een contract van onbepaalde duur krijgt ze van het bestuur alvast het volste vertrouwen. Ze zal ook instaan voor de verdere uitbouw van de succesvolle jeugdwerking van Club YLA en diens integratie in de A-kern."

Club YLA begint er op 15 juli opnieuw aan met de veldtrainingen. Dan zal Grings dus aan het roer staan. Op 26 juli is er een eerste oefenwedstrijd tegen Bredene, een maand later begint de competitie met een kraker tegen OH Leuven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties