Meteen heel wat toppers in eerste drie speeldagen Super League

Meteen heel wat toppers in eerste drie speeldagen Super League
Foto: © Essevee

Een dikke week geleden werd de kalender van de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en ook van de Super League bekend gemaakt. De eerste drie speeldagen zijn zelfs al meteen op hun datum gezet door de kalendercommissie.

Vorig seizoen waren er nog tien ploegen in de Super League, waardoor we een competitie van achttien wedstrijden en play-offs hadden, met tien wedstrijden voor de top-6. Dit jaar zal het helemaal anders gaan zijn.

Westerlo komt erbij in de Super League na het behalen van de titel in de Eerste Nationale, terwijl er met Woluwe, Charleroi en Mechelen drie teams mee ophouden. En dus hebben we volgend seizoen maar acht teams meer in de Super League.

Pittige kalender bekendgemaakt

De kalender is alvast bekendgemaakt. En op de eerste speeldag krijgen we al meteen een heel pittige wedstrijd. De Lotto Super League start in het weekend van 30 augustus, met KAA Gent - KRC Genk. Een dag later krijgen we een heruitgave van de bekerfinale, Club YLA tegen OHL Women. KVC Westerlo debuteert in de Lotto Super League voor eigen publiek tegen zevenvoudig landskampioen RSC Anderlecht.

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Tot slot ontvangt Standard Fémina de vrouwen van Essevee. Club YLA - OH Leuven is de match die op DAZN zal worden uitgezonden. De tweede speeldag is dan weer meteen onthoofd want geen Anderlecht - Club YLA.

Met OH Leuven - Standard is er op de tweede speeldag wel opnieuw een topper, op 14 september is er met Standard - Anderlecht dan weer nog een topper. En zo zal het seizoen meteen kletteren, zoveel is duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties