Futsal Flames weten waar ze voor staan richting WK

Futsal Flames weten waar ze voor staan richting WK
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben ook een Futsal-afdeling. Daarin speelde ook Imke Courtois ooit nog een actieve rol. In het najaar gaan ze op zoek naar een ticket voor het WK met een eerste voorronde.

Zestien teams zullen eind 2025 met elkaar de strijd aangaan op het WK Futsal voor vrouwen. De Filipijnen zijn gastheer en zijn er dus al zeker bij, alles bij elkaar kunnen er zich vier Europese teams plaatsen voor het WK.

De toplanden zijn vrijgesteld van een eerste kwalificatiereeks, waar de Belgian Red Flames Futsal wél al moeten aan deelnemen. De groepswinnaars van die eerste ronde plaatsen zich voor de eliteronde waar in oktober wordt voor geloot.

Staf Futsal Flames
© photonews

"België (36e op de FIFA-ranking) is ingedeeld in groep 5, met Zweden (22e), Slovakije (49e) en Letland (63e). In deze evenwichtige groep maakt de ploeg van Niki De Cock zeker kans om door te stoten", aldus de Belgische voetbalbond op haar webstek.

Minitoernooi in Zweden

"Zweden wordt waarschijnlijk de te kloppen tegenstander voor groepswinst." Er zal een minitoernooi gespeeld worden half oktober in een van de vier landen. De groepswinnaars plaatsen zich dan voor de volgende ronde.

De UEFA heeft ondertussen bekendgemaakt dat de Zweden het toernooi zullen organiseren van 15 tot 20 oktober. Daardoor hebben zij meteen een extra voordeeltje op de Flames en de andere ploegen. We volgen het in oktober met u mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties