Topdoelvrouw ruilt Manchester United in voor Frans avontuur

Topdoelvrouw ruilt Manchester United in voor Frans avontuur
Foto: © photonews

Ook in het vrouwenvoetbal regent het deze zomer (top)transfers. Ook een van de beste doelvrouwen van de wereld heeft een toptransfer weten te regelen. Zij gaat aan de slag in de Franse competitie.

Terwijl de Rode Duivels uitgeschakeld werden op het EK door Frankrijk, werden in het vrouwenvoetbal heel wat transfers afgerond. Daarbij ook die van Mary Earps, een van de absolute topdoelvrouwen van de wereld.

Ze won in 2023 de BBC Sports Personality of the Year-award en was de vice-kapitein van vice-wereldkampioen Engeland. Ze werd doelvrouw van het jaar en werd zelfs vijfde bij de Ballon d'Or, het hoogste ooit bij de vrouwen voor een keepster.

PSG Vrouwen
© photonews

Haar contract bij Manchester United liep deze zomer af en dus kon de 31-jarige Engelse doelvrouw andere oorden gaan opzoeken. Ze stond dan ook in de belangstelling van diverse topclubs in binnen-en buitenland de voorbije maanden. 

Uiteindelijk besliste ze om in Frankrijk aan de slag te gaan. Ze tekende namelijk een contract voor twee seizoenen tot juni 2026 bij de Franse topclub PSG. Daarmee wil ze schitteren in de Ligue 1 en de Champions League.

Earps dolgelukkig met transfer

"Tekenen bij Paris Saint-Germain is een fantastische kans. Ik ben zeer vereerd om Parijzenaar te worden en ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe teamgenoten te evolueren. Samen zullen we het beste van onszelf geven om de club te laten schitteren en onze supporters trots te maken."

"Ik ben vastbesloten om bij te dragen aan ons toekomstige succes, zodat Paris Saint-Germain tot de beste Europese clubs blijft behoren", aldus Mary Earps in een eerste reactie op de website van de Franse club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties