Opvallend: Anderlecht haalt doelvrouw van Standard in huis

Opvallend: Anderlecht haalt doelvrouw van Standard in huis
Foto: © photonews

Niet enkel in het mannenvoetbal, maar ook in het vrouwenvoetbal worden er heel wat transfers afgerond. En daarbij komen de Belgische topclubs ook al eens in elkaars vaarwater terecht. Het is deze week niet anders.

Drie jaar geleden kwam Hillary Damman van de universiteit van Ottawa over naar België waar ze een contract tekende bij Standard. Ze bleef uiteindelijk drie seizoenen in de Vurige Stede, maar nu komt er een einde aan.

De 26-jarige Franse doelvrouw heeft zelf afscheid genomen van haar ploeg en teammaats. "Na drie seizoenen met een Beker van België neem ik afscheid van Standard", klonk het in een persoonlijke boodschap.

Een dag later is haar nieuwe bestemming ook al meteen bekend. En dat is toch wel een verrassende club, want ze gaat van de Rouchettes naar ... Anderlecht. In het vrouwenvoetbal ligt zo'n overstap wel minder gevoelig dan in het mannenvoetbal, maar toch.

Van Standard naar Anderlecht voor Damman

De Franse keepster tekende een contract voor één seizoen bij paars-wit. Ze moet er de concurrentie aangaan met Aude Balwillig, die recent ook nog een nieuw langdurig contract tekende tot 2027 in de Brusselse hoofdstad.

We wensen Damman alvast veel plezier en succes bij haar nieuwe opdracht bij RSC Anderlecht. Paars-wit legde ook meteen het verhaal van de keepster uit via de social media:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties