Super League: Anderlecht kampioen, maar Leuven doeltreffender

Super League: Anderlecht kampioen, maar Leuven doeltreffender
Foto: © Louis Evrard

De Super League zal eind augustus opnieuw beginnen. Tijd om dus nog even terug te blikken op het voorbije seizoen. Met daarbij toch een paar vrij opvallende statistieken die de revue passeerden. Dat beseffen ze ook bij de Super League zelf.

RSC Anderlecht pakte zijn zevende titel op rij in de Super League en mocht daarvoor opnieuw de play-offs danken. Daarin toonden ze zich de besten en liet OH Leuven het onder meer opnieuw liggen, net als het vorige seizoen.

Temeer OH Leuven toch ook een prima seizoen wist te spelen. Zeker als je nog eens specifiek kijkt naar het aantal gescoorde doelpunten wordt dat wel heel duidelijk. Daar troeven de Leuvenaars namelijk iedereen simpelweg af.

OH Leuven scoorde de meeste doelpunten

Topschutter Dilja Zomers had uiteraard haar aandeel en scoorde afgelopen seizoen ook nog de nodige doelpunten voor de nationale ploeg van IJsland, maar ook heel wat andere speelsters vonden we in de top-10.

Als we alles optellen van de reguliere competitie én de play-offs, komt er niemand in de buurt van de Leuvenaars. Ze scoorden dit seizoen niet minder dan 89 doelpunten, liefst tien meer dan kampioen RSC Anderlecht.

Standard Femina deed lange tijd mee in de strijd om de titel, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 62 doelpunten. Of hoe ook de verdediging van belang kan zijn als je ver wil raken in een competitie. De cijfers op een rijtje ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties