U17 in laatste rechte lijn voor eerste kwalificatieronde: "Streven naar een 9 op 9, maar ..."

U17 in laatste rechte lijn voor eerste kwalificatieronde: "Streven naar een 9 op 9, maar ..."
Foto: © Sevil Öktem

De U17 is zich volop aan het voorbereiden op de eerste kwalificatieronde richting het EK 2019 in Bulgarije. Dat mag - normaal gezien - geen problemen opleveren.

Eind september spelen de Red Flames U17 een eerste kwalificatieronde richting het EK in Bulgarije. Dat doen ze in een minitoernooi in de buurt van Braga in Portugal, waar naast het thuisland (op 25 september) ook Andorra (19/9) en Turkije (22/9) als tegenstanders op het programma staan.

De top-2 van elke groep plaatst zich voor de eliteronde, net als de vier beste derdes van de in totaal 11 groepen. Dat kan in principe geen probleem zijn voor de Red Flames, maar liefst van al doen ze het met 9 op 9, om in de volgende ronde kleppers te ontlopen - Duitsland en Spanje zitten dan automatisch in pot 1.

"We willen graag de groepswinst pakken tegen Portugal, Andorra en Turkije. Als het kan met 9 op 9, dat kan ons helpen bij de loting van de eliteronde. Maar in die ronde moet je altijd een beetje meeval hebben met de loting", aldus bondscoach Tamara Cassimon van de U17.

En dus moet er gewonnen worden van Turkije en Andorra, maar als het even kan ook van Portugal: "We moeten daar zeker naar streven, al is Portugal een zeer stevige tegenstander. We zagen hen aan het werk met onze U16 op een Developmenttoernooi vorig jaar, het is een stugge ploeg om te bekampen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties