Binnenkort meer Europese teams op het WK vrouwenvoetbal? Bondscoach Ives Serneels laat zich uit over de situatie

Binnenkort meer Europese teams op het WK vrouwenvoetbal? Bondscoach Ives Serneels laat zich uit over de situatie
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames proberen zich komende week alweer een stapje dichter bij het WK te voetballen, door Zwitserland te kloppen. Het niveau in Europa is bijzonder hoog, moet daar niet eens naar gekeken worden door de FIFA?

Het is opvallend: naast gastland Frankrijk plaatsen amper acht Europese landen op 24 zich voor het WK in Frankrijk in 2019. Nochtans is het niveau in Europa duidelijk in de breedte het hoogst.

Dat met Nederland en Denemarken de twee EK-finalisten ook in de play-offs zitten om het WK te halen en dus een van beiden al zeker het WK niet zal halen, net als halvefinalist Oostenrijk, zegt in principe genoeg over de sterkte van het continent.

FIFA overtuigen

"De FIFA beslist hoeveel Europese landen mogen meedoen natuurlijk", aldus bondscoach Ives Serneels op een persconferentie. "Na de campagne moeten we dat bespreken, hoe het zit."

Misschien moet het WK ook wel uitgebreid worden naar 32 landen? "Het EK in Nederland was het beste voorbeeld van hoe een uitbreiding belangrijk kan zijn voor diverse landen, kijk maar naar Oostenrijk of Schotland. Het europees voetbal is iets meer dan enkel de toplanden, we moeten laten zien dat die stappen gemaakt zijn om misschien de FIFA net te overtuigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties