Red Flames U19 redden in allerijl een belangrijk puntje tegen Finland en hebben lot richting EK in eigen handen

De Belgian Red Flames speelden in Tubeke hun tweede en enorm belangrijke wedstrijd in de eliteronde richting EK in Schotland aanstaande zomer. Het werd een echte nagelbijter.

Zowel de Belgian Red Flames (2-0 tegen Zwitserland) als de Finnen (1-0 tegen Polen) hadden op de openingsspeeldag hun wedstrijd gewonnen, waardoor het onderlinge duel tussen beide teams mogelijk zou beslissen over wie groepswinnaar zou worden én naar het EK in Schotland mag.

Gesloten match

En dus zat er de nodige druk op de twee groepsleiders, die wisten dat er bij een gelijkspel op speeldag 3 nog vanalles mogelijk was. Het leverde een in de eerste helft vrij gesloten wedstrijd op, al drukten de Red Flames iets meer door dan de bezoeksters.

De beste kansen kwamen net voor de pauze, met twee goede pogingen van Lisa Petry. Op de eerste inzet was er een goede redding van de Finse doelvrouw, de tweede zoefde rakelings langs de kruising: 0-0 bij de pauze.

Nét op tijd

Ook na de rust bleef de wedstrijd lange tijd in evenwicht. Halfweg de tweede helft zette Roosa Tuominen zich goed door op een diepe bal en kon ze Bastiaen kansloos laten met een poeier met links. De Belgische keepster moest daarna Leskinen snel van de 0-2 houden.

De Flames kwamen met een fel slotoffensief, maar het was tot in de toegevoegde tijd wachten op de gelijkmaker via Lisa Petry. Daardoor doen de Flames al bij al nog een goede zaak, op speeldag 3 zal dinsdag de beslissing vallen - ook dan is het om 13 uur vrije ingang.