KAA Gent Ladies - Dames

Word fan van KAA Gent Ladies!
Facebook
RSS Feed van KAA Gent Ladies Download kalender van KAA Gent Ladies
Gent Ladies, kweekvijver van talent op weg naar de top
door Aernout Van Lindt
0 reacties

De vrouwen van de Gent Ladies zijn momenteel een van de 8 teams in de Belgische Super League. Van lelijke kleine eendje zijn ze op een paar jaren een subtopper geworden, de kweekvijver aan jong talent is enorm in het Gentse.

De geschiedenis van de AA Gent Ladies gaat geen honderd jaren terug zoals de mannenploeg. In 1996 ontstond de ploeg als een deel van Cercle Melle, grote successen bleven uit.

Pas in 2011 - toen als onafhankelijke ploeg als Melle Ladies - werd het team kampioen in tweede nationale en werd een stekje in eerste nationale afgedwongen.

Samenwerking met AA Gent

Een samenwerking met AA Gent werd op poten gezet, in 2013 leverde dat ook een stekje op in het tweede seizoen van de BeNe League. De ploeg groeide daarin snel uit tot een subtopper.

In het seizoen 2015-2016 aast de club op een stekje in de top-4 en dus in play-off 1, de toekomst ziet er sowieso rooskleurig uit: in de jeugdreeksen van de Belgian Red Flames maken de Gentse Ladies vaak de dienst uit als hofleverancier.

Uitvalsbasis:

Het team uit de Super League speelt in het PGB-stadion in Oostakker, waar ook Gent-Zeehaven haar wedstrijden speelt. In de Botestraat in Wondelgem spelen de andere teams.

Erelijst:

Resultaat BeNe League 2014-2015: 9e plaats (4e Belgische team)

Info

Volledige naam KAA Gent Ladies
Nummer 7
Website http://www.kaagent.be
E-mail dominique.reyns@allenovery.com
Telefoon +32 (477) 506 142
FAX +32 (3) 2877 590

Bestuur

De Witte Ivan Voorzitter