Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 14
Sinaai Girls halen zwaar uit op Woluwe
Bart Hermans

In het vrouwenvoetbal heeft Woluwe zaterdagnamiddag met 0-6 verloren van de Sinaai Girls. Thea De Blaey scoorde een hattrick. De andere doelpunten waren van Katrijn Windey, Stefanie Van Broeck en Virginie Temmerman (owngoal).

De Sinaai Girls begonnen het beste aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Sofie Mannaert , haar schot werd gepakt door doelvrouw Willeke Willems. De volgende kans voor de bezoekers was wel raak. Thea De Blaey werd mooi vrijgespeeld. Ze omspeelde de keeper en scoorde de 0-1. De topschutster van de Sinaai Girls was in grote doen want op een half uur tijd scoorde ze een zuivere hattrick. De 0-2 leek heel erg op het eerste doelpunt. De speelster met Nederlandse roots werd opnieuw mooi gelanceerd en schoot zonder twijfelen de 0-2 voorbij een kansloze Willems. Op het half uur werd Sarah Van Hautte weggestuurd op rechts. Haar voorzet werd door De Blaey mooi aangenomen en in doel getrapt. Gaandeweg die eerste helft kregen de dames van Woluwe wel een beetje meer balbezit maar echt gevaar konden ze daar niet uit creëren. We noteerden een vrije trap van Sara Juceil die hoog over ging. Bij de thuisploeg werd de frustratie zichtbaar en dat bracht enkele gele kaarten met zich mee. Een scherpe vrije trap van Thea De Blaey werd door Katrijn Windey in doel gewerkt. Bij Woluwe hadden ze buitenspel gezien bij dit doelpunt en vooral doelvrouw Willems kookte van woede. Ze ging nogal bruut verhaal halen bij de scheidrechter, deze kon bijna niet anders dan haar geel te geven. Beide ploegen gingen rusten bij 0-4.

De tweede helft begon met een heel goede kans voor de thuisploeg. Topschutster Christelle Brichet dook alleen voor Ellen Van Trier op. Ze omspeelde de doelvrouw maar schoot de bal naast. Aan de overkant deed de vijftienjarige Justine Van Haevermaet hetzelfde. Sinaai zat nu in een zetel en deed het iets rustiger aan. Desalniettemin legden de dames van trainster Tamara Cassimon nog mooie combinaties op de mat. Halverwege de eerste helft werd Stefanie Van Broeck weggestuurd op rechts en maakte zij er 0-5 van. Een paar minuten later kon diezelfde Van Broeck weer doorgaan op rechts. Ze zette de bal voor en Virginie Temmerman gleed de bal in eigen doel. Tien minuten voor tijd knalde de ingevallen Lim De Vetter de bal van iets buiten de zestien op de lat. Bij de thuisploeg kreeg Eveline Oremans nog een goede kans maar ze vond Van Trier op weg. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nog een paar kansjes maar het bleef 0-6.

De Sinaai Girls hebben de winterstop zo heel goed verteerd. De Oost-Vlamingen komen op een gedeelde vijfde plaats met Woluwe. Volgende week ontvangen de Sinaai Girls leider KVK Tienen. Een topwedstrijd tussen twee ploegen in vorm! Woluwe moet op bezoek bij de dames van Eendracht Aalst.

Woluwe: Willems, Maeck, Temmerman, Walravens, Hendrix, Oremans, Brichet,Meynaerts (82’ Coenen), Yuceil, Mulas (44’ Duka), Vanderhagen (56’ Dejaegher),

Sinaai Girls: Van Trier, Van den Dael, Van Rooy, Van Broeck (75’ De Vetter), Van Roosbroeck, Van Haevermaet, De Blaey, Mannaert, Windey, Van Royen, Van Haute

Gele kaarten: 33' Brichet, 36' Temmerman, 45' Willems
Doelpunten: 12' 0-1 De Blaey, 21' 0-2 De Blaey, 30' 0-3 De Blaey, 45' 0-4 Windey, 65' 0-5 Van Broeck, 72' 0-6 Temmerman