staStandard de Liège
Lierse SK Vrouwen
Datum: 20/12/2013 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 15
Standard rolt ook Lierse op in BeNe League
Standard rolt ook Lierse op in BeNe League
Foto: © SC

Standard Fémina heeft 2013 met een knal afgesloten. Het won met forfaitcijfers van Lierse en staat zo naast Twente aan de leiding in de competitie.

De cijfers waren er de voorbije weken naar: Antwerp kreeg er zeven om de oren, Club Brugge vijf en Gent zelfs acht. Ook tegen Anderlecht (2-0) hield Standard Fémina bovendien de nul, enkel in en tegen OH Leuven vorige week moesten de Luikse dames tot het laatste fluitsignaal knokken om een 2-3 overwinning binnen te rijven.

Ook tegen Lierse ging het vlot voor Standard. Op het halfuur opende Coutereels de score, nog voor de rust werd de score verdubbeld via - wie anders dan - Tessa Wullaert.

Courtois en Philtjens vallen in

Na de koffie dikten beiden met nog een extra doelpunt de score aan, tussendoor had ook Demoustier haar doelpuntje meegepikt. 5-0 forfaitcijfers stonden zo op het bord bij het laatste fluitsignaal.

Nog meer goed nieuws van de kant van Standard: Imke Courtois en Davina Philtjens herstellen van lange blessures, beiden kregen al een invalbeurt tegen Lierse. In 2014 geven zij misschien de extra injecties om Fémina aan de titel te helpen.