Standard kampioen na zege bij Anderlecht!
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Tubeke

Vrouwen van Standard verlengen hun titel als Belgisch landskampioen

De oude kampioen is ook de nieuwe kampioen. Standard heeft zijn titel weten te verlengen bij de vrouwen, door in de laatste wedstrijd te gaan winnen bij Anderlecht. Daardoor wist het Lierse af te houden in de stand.

Standard had aan een puntje bij Anderlecht voldoende om de eindzege te pakken, maar het wilde natuurlijk maar wat graag gewoon winnen van paars-wit. Anderlecht wilde dan weer zijn eerste zege boeken in deze play-offs en zo misschien Lierse nog aan de titel helpen.

Meteen op rozen

Na anderhalve minuut was de taak voor Anderlecht wel al minstens dubbel zo moeilijk geworden, want de eerste de beste doorsteekpass zorgde meteen voor een doelpunt via Aline Zeler. Standard zo meteen op rozen, al deed Anderlecht meer dan zijn duit in het zakje in de eerste helft.

Meermaals was er een heet standje voor de doelmond van Lisa Lichtfus, terwijl er ook twee keer op de lat werd geschoten door paars-wit. Het zat ze dus ook niet mee, zoals het al de hele play-offs telkens een verhaal van net niet was voor de thuisploeg.

19e landstitel!

Toch bleef het lange tijd bibberen: een eventuele gelijkmaker zou de stress misschien wel in de benen doen slaan. Die kwam er echter niet en aan de overkant kon een nieuwe doorsteekpass wél voor een doelpunt zorgen: Sanne Schoenmakers legde de 0-2 behendig naast Lemey.

Lierse stond op dat moment overigens ook al 1-0 in het krijt bij Gent dankzij een doelpunt van Marie Minnaert, maar de Rouchettes wilden het gewoon zelf bewijzen en wisten ook te winnen. Na de 0-2 barstte het Luikse feestje dan ook los.