Anderlecht
Datum: 27/04/2018 20:00
Competitie: Super League - Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2

Vrouwen van Anderlecht winnen Clasico in Luik en kunnen titel ruiken, Gent klopt Genk in duel om plek 2

In de Super League stonden in play-off 1 de twee wedstrijden van de tweede speeldag op het programma. En dat leverde vooral voor Anderlecht opnieuw goede dingen op.

Anderlecht trok in de Clasico op bezoek naar Luik. Het kwam er op het halfuur op voorsprong via Van Kerkhoven, al het 26e doelpunt van het seizoen voor de topschutter.

Yuna Appermont stelde snel gelijk namens de Rouchettes, maar tien minuten voor tijd ging de bal op de stip en schoot Zeler Anderlecht naar de drie punten.

Gent - Genk 3-2

De KAA Gent Ladies wonnen in eigen huis dan weer met 3-2 van de KRC Genk Ladies. Vande Velde bracht de thuisploeg op voorsprong, Hanssen en Duijsters deden de Limburgers erop en erover gaan.

Maximus zorgde nog voor de rust voor de 2-2, na de pauze was het Dhont die de punten kon thuishouden voor de Buffalo's. In de stand hebben Gent én Genk nu 10 punten minder dan Anderlecht, dat dinsdag kampioen kan worden.