Datum: 10/12/2016 15:00
Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 14
Gent kaapt met dank aan Maximus drie punten weg bij dapper Heist
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Heist-op-den-Berg
| 0 reacties

Gent wint bij Heist met 0-2 dankzij twee doelpunten van Amber Maximus

Gent kaapt met dank aan Maximus drie punten weg bij dapper Heist
Foto: © Sus Sips

AA Gent heeft de drie punten weten weg te kapen uit Heist-op-den-Berg. Makkelijk ging dat echter niet en oogstrelend was het voetbal ook niet te noemen.

Na de 12-1 uit de heenwedstrijd wilde Heist in de terugwedstrijd meer weerwerk bieden tegen titelkandidaat Gent. Keepster Lynn Senaeve moest wel nog plaatsnemen op het middenveld na haar vingerblessure, waardoor Hanne Van De Goor opnieuw in doel stond bij Heist. Bij Gent vielen Van Ackere en Vangheluwe uit, waardoor Van Belle rechtsachter werd geplaatst.

In een weinig hoogstaande eerste helft was het tempo van Gent onvoldoende om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Op een schotje van Maximus na en Missipo naast, moesten er van die eerste 45 minuten niet al te veel zaken worden onthouden. Of toch: Heist had duidelijk goed scoutingswerk geleverd en wist waar en wanneer het druk moest zetten op de Buffalo's.

Zoiets vreet natuurlijk energie en dat was er na de pauze soms aan te zien, want Heist plooide steeds dieper terug op het ene moment en liet vaak ruimte in de rug van de verdediging op het andere moment. Daar profiteerde Gent van om de 0-1 binnen te werken. Minnaert werd gelanceerd - met een geurtje van buitenspel - en gaf Maximus de openingstreffer op een dienblaadje.

Een dapper Heist probeerde daarna ook voetballend wat meer de neus aan het venster te steken, maar de pogingen waren schaars en schuchter. Na een flipperkastmomentje voor de kooi van Van De Goor kon Maximus met haar tweede van de namiddag het laatste kwartier overbodig maken.

AA Gent kon zo met de drie punten huiswaarts keren, al was het voetballend alweer niet zoals het was in het begin van het seizoen. Heist zal mogelijk toch wat vertrouwen putten uit deze wedstrijd met oog op de kraker van volgende week, wanneer de vijfde plaats in het klassement op het spel staat tegen OH Leuven.

Opstellingen

KSK Heist KSK Heist

  Speler G Beoordeel
Heiremans Inge 90' -
Broos Sheila 90' -
Bruwier Ymke 90' -
Huys Lauren 90' -
Voet Tess 90' -
De Smet Inne 90' -
Van Bavel Charlotte 90' -
Van De Goor Hanne 90' -
Haverals Lien 90' -
Seunens Stephanie 74' -
Senaeve Lynn 90' -
  Bank G Beoordeel
Maes Luna 16' -
Van Den Heule Jeroen -  
Liekens Cynthia -  
Adriaens Jens -  

KAA Gent Ladies KAA Gent Ladies

  Speler G Beoordeel
Dhont Elena 90' -
Maximus Amber ⚽ ⚽ 90' -
Ndoutou Eboa Missipo Kassandra 90' -
Van Belle Shari 90' -
Vanwynsberghe Silke 90' -
Van Mingeroet Chloë 90' -
Van Wynendaele Elien 90' -
vande Velde Chloé 77' -
Iliano Isabelle 68' -
Minnaert Marie A 62' -
Evrard Nicky 90' -
  Bank G Beoordeel
Abdulai Toloba Mariam 28' -
De Koker Taika 22' -
Bonnarens Anouk 13' -
Mattheus Dave -