Anderlecht - KRC Genk Ladies

Vrouwen Anderlecht voorbij Genk naar perfecte 6 op 6 en leidersplaats
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Vrouwen Anderlecht winnen met 2-0 tegen Ladies Genk

Vrouwen Anderlecht voorbij Genk naar perfecte 6 op 6 en leidersplaats
Foto: © SC

Vanavond stond speeldag 2 in de Super League bij de vrouwen op het programma. Lierse, Standard, Gent en Anderlecht gingen op zoek naar 6 op 6. Paars-wit slaagde in eigen huis in die opdracht: het won van Ladies Genk.

Aernout Van Lindt in Tubeke

Het oefencentrum van de KBVB in Tubeke was het decor voor de eerste thuiswedstrijd van paars-wit tegen Ladies Genk. Anderlecht won vorige week al zijn opener en ging dus ook op zoek naar een 6 op 6, terwijl de bezoeksters de eerste puntjes van het seizoen wilden sprokkelen.

Via onder anderen Meers kwam het in de openingsfase wel enkele keren opzetten en het drukte ook door, maar keepster Diede Lemey echt bedreigen? Dat lukte maar zelden. Aan de overkant speelde paars-wit iets te slordig om de Limburgse Ladies in verlegenheid te brengen.

Wissels leveren op

Bij de koffie stuurde trainer De Winne extra aanvalslust de wei in: Lola Wajnblum en Anaëlle Wiard kwamen de rangen versterken. En dat leverde meteen op: na goede druk naar voren en een mooie voorbereiding tikte Solange Carvalhas met een lage gekruiste schuiver voorbij Bellavia.

Het sein voor de thuisploeg om nog eens extra de gas open te draaien. Wajnblum dartelde een aantal keren voorbij haar opponente, na een fout van Steyvers op haar kon Crammer de 2-0 vanop de stip binnenprikken. Wiard knalde nog op de paal, een paar dribbels leverden net geen doelpunt op.

Een moedig Genk probeerde nog de bakens te verzetten, maar scoren zat er niet meer in. 0 op 6 zo voor de Limburgers, terwijl Anderlecht mag uitkijken naar de match tegen Lierse met het maximum van de punten.

Overige uitslagen

Standard - Lierse 1 - 1
(Julie Biesmans 1-0, Tine De Caigny 1-1)
Gent - OH Leuven 4-0 
(Amber Maximus 1-0 en 3-0, Maelis Henneuse 2-0 en 4-0)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Super League