Anderlecht
LSK Kvinner (D)
Datum: 10/08/2019 14:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Feest in het Lotto Park: vrouwen Anderlecht winnen van Noorse sterrenploeg en mogen naar zestiende finales Champions League
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Anderlecht
| 0 reacties
Feest in het Lotto Park: vrouwen Anderlecht winnen van Noorse sterrenploeg en mogen naar zestiende finales Champions League
Foto: © photonews

Een dag nadat RSC Anderlecht ook tegen KV Mechelen niet kon winnen in het Lotto Park, konden de vrouwen van paars-wit wél een feestje bouwen. En wat voor een: na een zege tegen het veel hoger aangeschreven Kvinner mogen ze (meer dan waarschijnlijk) naar de zestiende finales van de CL.

  • Anderlecht - Kvinner, het beslissende duel voor plaatsing Champions League
  • Kansarme eerste helft
  • Noren snel na rust op voorsprong, paars-wit scoort meteen tegen
  • Vrije trap Laura De Neve maakt het verschil, Toloba zorgt nog voor 3-1 en 3-2 komt te laat

Na de 5-0 zege tegen PAOK Saloniki werd al duidelijk dat het duel met LSK Kvinner allesbeslissend zou gaan worden voor het al dan niet bereiken van de volgende ronde. Een echte klepper ontmoeten in de zestiende finales? Dat stond op het spel tegen de Noren uit Lillestrom, vorig jaar nog kwartfinalist.

Erop en erover

In een gesloten eerste helft was het lange tijd wachten op goede kansen, al lang het tempo van meet af aan hoger dan in de eerste wedstrijd van paars-wit. De ruststand was wel al bij al logisch 0-0, want op wat kopballetjes en halve kansen na bleef het kansenluw.

Na de koffie was het meteen raak op een corner voor de Noren en leek de CL-droom uit elkaar te gaan spatten voor het tweede seizoen op rij, maar nauwelijks een minuut later kon de Roemeense aanwinst van Anderlecht Laura Rus al de gelijkmaker tegen de touwen knikken.

Alles te herdoen dus, bij een gelijkspel zou er op speeldag 3 op doelsaldo nog heel wat rekenwerk aan te pas kunnen komen tussen de Noren en paars-wit. En dus kon Anderlecht maar beter gewoon winnen van Kvinner.

Champions League, hier komen ze ...

Paars-wit rook zijn kans en toen een vrije trap van De Neve enig mooi tegen de touwen ging, leken de bezoekers ook tegen de touwen te liggen. Al werd het nog wel een paar keer nagelbijten aan beide kanten. 

Van Gorp had de 3-1 aan de voet, even later maakte invalster Toloba alsnog de marge groter. Haug zorgde meteen voor een nieuwe aansluitingstreffer, maar de 'echte' Champions League komt naar Anderlecht - al is het nog niet mathematisch zeker als Linfield hele gekke dingen zou doen.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Odeurs Justien 90' -
Deloose Laura 90' -
Vanhamel Britt 90' -
De Neve Laura 90' -
Merchiers Sheryl 90' -
Van Gorp Elke 84' -
Tison Charlotte   90' -
Vătafu Ştefania Iuliana A 90' -
Wijnants Sarah 90' -
Rus Laura 71' -
De Caigny Tine A 90' -
  Bank G Beoordeel
Abdulai Toloba Mariam 19' -
Coryn Jana 6'  
Colson Michelle -  
Seynhaeve Lowiese -  
Ouzraoui Diki Sakina -  
Rodrigues Carvalhas Solange -  
Herbeleef Anderlecht - LSK Kvinner (D)