België - Bosnië-Herzegovina

Belgian Red Flames nemen eerste horde op weg naar EK 2017 met verve
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Belgian Red Flames hakken Bosnië in de pan: 6-0 aan Den Dreef

Belgian Red Flames nemen eerste horde op weg naar EK 2017 met verve
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn met een prachtprestatie begonnen aan de weg naar het EK 2017 in Nederland. Bosnië-Herzegovina was nooit echt een partij voor België. Eindstand: 6-0, de eerste horde richting geschiedenis is geschreven. Al schreef Aline Zeler op haar eentje wél al historie.

Aernout Van Lindt in Leuven

De Belgian Red Flames begonnen aan hun weg richting EK 2017 in Nederland aan Den Dreef in Leuven met een weinig verrassende opstelling. Elien Van Wynendaele mocht net als tegen Polen centraal achterin postvatten, Davina Philtjens en Elke Van Gorp beliepen de linkerflank en voorin Aline Zeler in steun bij Tessa Wullaert.

Nog meer gelijkenissen met de vriendschappelijke match van tegen de Polen? Ja, ook nu werden de Flames een beetje geholpen door de tegenstander. Al na een dikke vijf minuten tikte Dijakovic een corner van Wullaert tegen haar eigen netten.

Wereldgoal Cayman, match bij rust gespeeld

De Flames hadden wel trek in heel vaak Ellie Goulding - elke kaar als ze scoren horen we Burn van de Britse zangeres door het stadion galmen - en gingen door op het elan. Eerst werkte De Gernier een corner van Wullaert binnen aan de eerste paal.

En op het halfuur ging het plots snel: eerst Aline Zeler met een kopbaldoelpunt, daarna Janice Cayman met een droge knal in de winkelhaak en uiteindelijk Zeler ook vanop de stip na een fout op Wullaert: 5-0 aan de koffie.

Geschiedenis geschreven, geschiedenis aan het schrijven

Wedstrijd gespeeld zo en na de koffie ging de voet dan ook ietwat van het gaspedaal van de Flames. Yüceil, Vanhaevermaet en Coryn maakten invalbeurten, via de stip - na een fout van de keepster op Wullaert - maakte Coutereels er nog 6-0 van.

Aline Zeler had met haar twee doelpunten in de eerste helft geschiedenis geschreven: het waren haar 24e en 25e in haar carrière voor de Flames, waarmee ze in de statistiekenboeken Femke Maes voorbijgaat. Het feestje werd ingezet aan Den Dreef, de eerste drie punten zijn binnen.

Volgende maand in Bosnië-Herzegovina wacht de tweede opdracht, al kunnen we niet indenken dat deze Flames dan in de problemen kunnen komen. De eerste stap richting collectieve geschiedenis is alvast gezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

EK 2017 Nederland