IJsland komt, maar dan de uitbraak van De Caigny. Tot een echte counter komt het niet.
De voorzet van Dhont, De Caigny komt ingegleden, maar tikt met de knie tot bij de doelvrouw.
Jonsdottir met een schotje na een corner, maar naast de kooi van Evrard.
16
Kwartier ver, alles min of meer in evenwicht tot dusver.
20
Voorlopig blijven we wat op onze honger zitten. Aan beide kanten weinig kansen tot dusver.
21
Jonsdottir gaat er even vandoor, maar de voorzet komt er niet uit. Wat later de goede tackle van Vangheluwe.
23
Kopbal van Brynjarsdottir, maar niet binnen het kader en zo weg kans. We zijn halfweg de eerste helft.
26
Plots balverlies van de Flames. Vangheluwe met een prachtige tackle om Jonsdottir van een doelpunt te houden.
29
Krijgen we een strafschop tegen? Er is een VAR-check voor een mogelijke penalty na duidelijk handspel van Philtjens op de voorzet.
32

Penalty
Penalty voor IJsland
En we krijgen effectief een strafschop op aangeven van de VAR. Philtjens krijgt ook een gele kaart voor het handspel, maar Evrard pakt de slecht getrapte elfmeter van Thorvaldsdottir.
32
 Gele kaart voor Davina Philtjens

33

Gemiste penalty
IJsland mist penalty

35
Dit zou nu eigenlijk vertrouwen moeten geven aan de Flames.
36
Een corner raakt niet weg. De Neve trapt weg, maar via Brynjarsdottir bijna toch de 0-1. Het blijft opletten.
40
IJsland is de meest dominante ploeg, maar veel doet het eigenlijk niet daarmee. De Flames blijven slordig.
42
Scherpe bal van Wullaert richting De Caigny, maar die kan er net niet bij.
44
Opnieuw een paar corners en paniek bij de Flames, maar uiteindelijk kan er niemand inkoppen.
45
Jonsdottir met een revanche op Vangheluwe. Dat moet een kaart worden?
45+1
En dan toch nog een kans voor de Flames. Dhont trapt naast.
45+2
Aan de overkant is het even flipperkastvoetbal , maar Viggosdottir plaatst uiteindelijk naast.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+20
Rusten met 0-0. Daar mogen de Flames eigenlijk niet over klagen alles bij elkaar beschouwd.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen. Wat kunnen de Flames in de tweede helft?
47
Jonsdottir met een weergaloze rush. Evrard redt andermaal de meubelen met een beenveeg.
50

Goal
Doelpunt van IJsland

50
Na een zoveelste corner is het dan toch raak voor de IJslanders. Snedig aangesneden door Vilhjamsdottir, binnengekopt door Thorvaldsdottir.
54
De Flames gaan nu toch wel iets moeten gaan verzinnen om niet met een nederlaag aan het EK te beginnen.
57
Wullaert een keertje met een actie, de IJslanders moeten een hoekschop toestaan.
60
Vanhaevermaet met een schotje, nu De Caigny met een kopballetje. De Flames komen wat opzetten.
64
Dhont springt op Jonsdottir en de Zweedse ref geeft nu ook een elfmeter aan de Belgen.
66
Vanhaevermaet gaat achter de bal staan en trapt heerlijk binnen. De Flames staan gelijk en hebben nog 25 minuten om erop en erover te gaan.
67

Goal
Doelpunt van Justine Vanhaevermaet (Penalty)

70
Aan de ene kant een schotje van Wullaert, aan de overkant een kopbal van Brynjarsdottir gestopt door Evrard.
72
Evrard gaat even naast een bal door. De Flames komen goed weg.
76
Nog een kwartier. Bij corners en inworpen blijft het altijd wat bibberen aan Belgische zijde.
78
Dhont gaat eruit, Eurlings krijgt een kwartiertje. Kan zij het verschil maken?
79
Wullaert met een heerlijke krul, maar de IJslandse goalie pakt goed.
82
Wullaert tot twee keer toe in de buurt, maar ze kan net niet afdrukken. Het wordt nog een nagelbijtertje.
85
 Gele kaart voor Justine Vanhaevermaet

86
Een vrije trap voor de IJslanders, maar die gaat wel héél ver over. Nog vijf minuten.
89
De IJslanders in de buurt van de 1-2, aan de overkant een elfmeter voor België maar het was eerst buitenspel.