Kunnen de Red Flames hun EK-kwalificatiecampagne beginnen met een deugddoende driepunter?
1
De bal rolt in Leuven
Kroatië duwt de bal meteen naar voren, de FLames kunnen gaan breien.
4
Meteen een vrije trap voor de Flames na een fout op Wullaert. De Neve achter de bal.
7
Voorzet Deloose, Bacic kan al bij al makkelijk plukken.
10
Het is tegen een dubbele muur spelen voor de Flames. Hoe gaan ze het openbreken?
13
De Flames spelen overigens met drie achteraan en Deloose en Philtjens op de flanken. Van Gorp zit op de bank, Wijnants zelfs niet in de selectie.
16
Daar is dan toch de eerste echte kansen van de wedstrijd, maar eerst trapte Wullaert over en daarna Cayman in de handen van Bacic.
17

Goal
Doelpunt van Janice Cayman (Tessa Wullaert)
Daar is dan toch de 1-0. De voorzet van Wullaert is prima, Cayman kan van dichtbij binnenschuiven.
21
Het doelpunt heeft niet meteen geïnspireerd om door te gaan op het elan.
24
De Flames blijven hard werken. Kopballetje van Philtjens nu, maar te weinig dreiging om Bacic in verlegenheid te brengen.
28
Vanhaevermaet met de kopbal? Neen, een verdedigster op haar eigen lat.
31
Halfuur ver, Kroatië is nog niet gevaarlijk geweest in deze eerste helft.
35
We kabbelen stilaan richting rust. De thuisploeg is en blijft enorm dominant.
39
Krijgen we nog wat kansen te zien? Het is moeilijk met de Kroatische muur.
43
Daar is dan toch de eerste gele kaart van de wedstrijd voor Bosnjak, na een nieuwe fout op Wullaert.
44

Goal
Doelpunt van Tine De Caigny (Laura De Neve)
De vrije trap perfect aangesneden, Tine De Caigny kopt de bal gemakkelijk gekruist voorbij Bacic.

Scheidsrechter
Rust
België - Kroatië: 2-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:15
Meteen rusten in Leuven met dubbele voorsprong
Meteen rusten in Leuven. Kroatië was nog totaal niet gevaarlijk, 2-0 is zeker niet overdreven.
46
Bal rolt opnieuw in Leuven
De bal rolt opnieuw in Leuven, mét een wissel bij de Flames.
46
Vervangen Justine Vanhaevermaet
Ingevallen Davinia Vanmechelen

48
Kroatië zal iets moeten verzinnen wil het hier nog iets rapen, maar we zien dat eerlijk gezegd niet meteen gebeuren. In de eerste helft konden ze geen enkele keer echt in de buurt van Nicky Evrard komen.
51
Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld: dominantie van de Flames, Kroatië met een dubbele muur.
54
Wullaert haalt nog eens uit, maar raakt de paal. Daar zat misschien meer in!
57
Cayman tegen de vlakte, maar geen strafschop volgens de ref. Kroatië blijft wel totaal ongevaarlijk.
60

Goal
Doelpunt van Janice Cayman (Onbekend Onbekend)
Cayman met haar tweede van de avond, de veer zal nu wel gebroken zijn zeker bij de Kroaten?
63
De Flames hebben de totale, totale dominantie over de wedstrijd. Er is geen houden aan, de vraag is enkel hoe hoog de score gaat oplopen nog.
66
Bijna halfweg de tweede helft en we hebben nog steeds geen kans die naam waardig mogen opschrijven voor Kroatië. Dikken de Flames hun aantal nog wat aan? Jawel, Cayman met de hattrick!
66

Goal

70
De Kroaten blijven in hun patstelling en spelen een soms fysiek spel.
74

Goal
Doelpunt van Laura Deloose (Onbekend Onbekend)
Daar is de 5-0 al, deze keer is het Deloose die de netten bol kan zetten. De Flames hebben geen kind aan Kroatië.
78

Goal
Doelpunt van Davinia Vanmechelen (Tessa Wullaert)
Elke kans is nu haast een doelpunt. De bij de rust ingevallen Vanmechelen kan op aangeven van Wullaert de 6-0 tegen de netten prikken.
80
Warempel! Na tachtig minuten voetballen krijgen de bezoekers plots een hoekschop. Dan toch nog wat gevaar?!
82
Neen, gevaarlijk werd het niet. De Flames zijn op weg naar de leiding in de groep, kunnen en willen ze de score nog doen oplopen?
84

Goal
Doelpunt van Kroatië
Uit het niets is daar de 6-1 via Lojna. Een kleine domper op de feestvreugde.