belBelgië
roeRoemenië
Tessa Wullaert (pen) 19'
1-0
2-0
3-0
4-0
4-1
54'
5-1
Datum: 18/09/2020 17:30
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 8

Opdracht volbracht (part 5): Belgian Red Flames stapje dichter bij EK na erg makkelijke zege tegen Roemenië

Opdracht volbracht (part 5): Belgian Red Flames stapje dichter bij EK na erg makkelijke zege tegen Roemenië
Foto: © photonews

Geruststellend nieuws: de Belgian Red Flames hoeven zelfs niet weergaloos te spelen om tegen teams als Roemenië de drie punten te pakken. Voor de vijfde keer was het opdracht volbracht, het EK komt op die manier alweer een stapje dichterbij.

Eindelijk mochten de Belgian Red Flames nog eens aan de bak voor een wedstrijd met inzet. Na een 12 op 12 in het precoronatijdperk wilden de troepen van Ives Serneels graag op hun elan doorgaan. Dat moesten ze dan wel zien te doen zonder Tine De Caigny, die geblesseerd moest afhaken.

Hattrick Wullaert

Tessa Wullaert werd daardoor opnieuw wat dieper op het veld gezet, met Missipo, Vanhaevermaet en Vande Velde op het middenveld. Bij de Roemenen stonden Vatafu (Anderlecht) en Rus (ex-Anderlecht) in de basis.

Die Roemenen wisten meteen hoog druk te zetten en brachten zo de Flames toch een paar keer in lichte verlegenheid, al kwam het in de eerste helft nooit tot echte kansen van de bezoeksters. De Belgen waren dan weer slordig in het matchbegin, maar kregen wat hulp van de Roemenen.

Sprekend gemak

Na een domme strafschopfout op Wullaert kon die vanop de stip de 1-0 tegen de netten schuiven, via Cayman en op slag van rust opnieuw Wullaert was de wedstrijd bij de koffie eigenlijk al helemaal gespeeld: 3-0.

De kapitein vervolledigde na de pauze snel haar hattrick, terwijl Meluta bij de bezoekers ook nog rood kreeg waardoor de Flames nog meer dan een halfuur met een vrouw in overtal zaten. Rus kon tussendoor wel de eerredder maken voor de Roemenen. 

De overwinning kwam nooit in gevaar, tien minuten voor tijd kon ook Elena Dhont de score nog wat aandikken tot 5-1. Even later schonk ze ook Vanhaevermaet nog haar goaltje, waardoor we nog besloten met erg zware cijfers. 15 op 15, minstens de barrages zijn zo al verzekerd. Dinsdag wacht met Zwitserland de enige overgebleven tegenstander voor groepswinst.

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
2 Philtjens Davina 77' -
9 Wullaert Tessa ⚽ ⚽ ⚽ 90' -
10 Vanhaevermaet Justine 90' -
11 Cayman Janice 90' -
14 Vanmechelen Davinia 62' -
18 De Neve Laura 90' -
19 vande Velde Chloé 68' -
20 Biesmans Julie 90' -
21 Evrard Nicky 90' -
22 Deloose Laura 90' -
23 Ndoutou Eboa Missipo Kassandra 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Belle Shari -  
1 Odeurs Justien -  
3 Wajnblum Lola 13' -
4 Jaques Heleen -  
6 Teulings Jarne -  
7 Wijnants Sarah -  
8 Onzia Lenie -  
12 Lemey Diede -  
13 Dhont ElenaA 28' -
15 Daniels Yana -  
16 Minnaert Marie 22' -
17 Coutereels Maud -  

Vooraf