belBelgiƫ
engEngeland
0-1
23'
0-2
26'
1-2
3-3
75' (pen)
Datum: 29/08/2019 19:30
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: King Power at Den Dreef

Red Flames tonen weerbaarheid en pakken uit met klein stuntje tegen wereldmacht Engeland

Red Flames tonen weerbaarheid en pakken uit met klein stuntje tegen wereldmacht Engeland
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben een knappe prestatie afgeleverd tegen Engeland, toch een land uit de top-5 van de wereld. Het werd 3-3 na een interessante wedstrijd.

Durf en lef. Dat is wat Ives Serneels wilde zien tegen Engeland, om ook een en ander te leren met oog op de match tegen Kroatië. Dus was het zaak om iets te laten zien tegen het team dat het op het WK in Frankrijk deze zomer nog prima deed.

De eerste tien minuten deden de Flames goed mee met Engeland, maar gaandeweg lieten ze zich gewillig naar achteren drukken. Zeker aan de linkerflank van de Flames mochten The Lionesses doen wat ze wilden.

Durf en lef

De eerste grote kans was echter alsnog voor de thuisploeg, maar Telford redde op de inzet van Cayman. De daaropvolgende counter werd in de omschakeling een doelpunt voor de Engelsen: Taylor chipte over Evrard. 

Drie minuten later stond het zelfs al 0-2, waardoor het een moeilijke avond leek te gaan worden voor de Flames. Een flankwissel tussen Dhont en Cayman bracht echter soelaas, op een corner tikte Telford in haar eigen doel.

3-3

Van Kerkhoven maakte er vervolgens voor én na de rust eentje als een echte spits en zette zo de Belgen op rozen. Een stuntzege leek zo in de maak, maar vanop de stip kon Parris alsnog de 3-3 op het bord zetten in een verder aangename wedstrijd.

Een klein stuntje is het zo voor de Red Flames, vooral goed voor het vertrouwen richting het duel tegen Kroatië aanstaande dinsdag. De Kroaten wonnen met 1-2 bij Litouwen en hebben zo ook het nodige vertrouwen.

Opstellingen

Belgiƫ Belgiƫ
  Speler G Beoordeel
Evrard Nicky 90' -
Deloose Laura 76' -
Jaques Heleen āš½ 79' -
De Neve Laura 65' -
Philtjens Davina   66' -
Dhont Elena 46' -
De Caigny Tine 90' -
Biesmans Julie   90' -
Cayman Janice A 90' -
Wullaert Tessa 90' -
Van Kerkhoven Ella āš½ āš½ 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanmechelen Davinia 45' -
Vanhaevermaet Justine 25' -
Van Belle Shari 24' -
Ndoutou Eboa Missipo Kassandra 14' -
Engeland Engeland
  Speler G Beoordeel
Stokes Demi 90' -
Herbeleef Belgiƫ - Engeland

Vooraf

EK Kwalificatie