Datum: 03/09/2019 20:30
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: King Power at Den Dreef

Belgian Red Flames hebben geen kind aan Kroatië en beginnen weg naar EK met klinkende overwinning

De Belgian Red Flames zijn hun EK-kwalificatieronde met een goed gevoel en een prima zege begonnen. Tegen een zwak Kroatië werd het nooit écht een wedstrijd, de Kroaten scoorden uit hun enige kans.

Voor de Red Flames is het EK 2021 halen een must en dan mogen er tegen landen als Kroatië gewoon geen punten verloren worden. Liefst van al wordt er met zo ruim mogelijke cijfers gewonnen, want je weet maar nooit dat het doelpuntensaldo ooit nog van tel zou worden.

De Kroaten hadden hun eerste wedstrijd in en tegen Litouwen gewonnen, maar zijn echt geen graadmeter voor de Belgen. Van minuut 1 domineerde de thuisploeg in Leuven, de Kroaten waren nooit echt gevaarlijk en zorgden voor een zo goed als werkloze avond voor Nicky Evrard.

Hattrick Cayman

Het enige dat moest gebeuren om een leuke avond te beleven? Het eerste doelpuntje prikken en daar moesten we al bij al niet lang op wachten: Cayman tikte aan de tweede paal een voorzet van Wullaert binnen.

Na de pauze zouden de twee elkaar ook op 3-0 prachtig vinden, tussendoor had De Caigny met een overhoekse kopbal de ruststand op een dubbele voorsprong gebracht. Niet dat de Kroaten daardoor veel meer risico zouden gaan nemen, integendeel zelfs.

Groepsleider

Janice Cayman kon halverwege de tweede helft haar hattrick al vervolledigen, via Deloose en de ingevallen Vanmechelen werd het zelfs nog een erg bittere pil voor de Kroatische bezoeksters en dus opdracht volbracht voor de Flames - al konden de Kroaten via Lojna uit hun enige kans wel nog de eer redden.

De Flames zijn op doelsaldo meteen leider in hun groep en tanken vertrouwen richting de volgende zeven wedstrijden die er nog komen. Al zal het tegen Zwitserland en mogelijk ook Roemenië andere koek zijn dan tegen het zwakke Kroatië.