België - Roemenië

Tessa Wullaert (pen) 19' 1-0
Janice Cayman 26' 2-0
Tessa Wullaert 45' 3-0
Tessa Wullaert 52' 4-0
4-1 54'
Elena Dhont 80' 5-1
(Elena Dhont) Justine Vanhaevermaet 85' 6-1

Opdracht volbracht (part 5): Belgian Red Flames stapje dichter bij EK na erg makkelijke zege tegen Roemenië

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Leuven
| 0 reacties
Opdracht volbracht (part 5): Belgian Red Flames stapje dichter bij EK na erg makkelijke zege tegen Roemenië
Foto: © photonews

Geruststellend nieuws: de Belgian Red Flames hoeven zelfs niet weergaloos te spelen om tegen teams als Roemenië de drie punten te pakken. Voor de vijfde keer was het opdracht volbracht, het EK komt op die manier alweer een stapje dichterbij.

Eindelijk mochten de Belgian Red Flames nog eens aan de bak voor een wedstrijd met inzet. Na een 12 op 12 in het precoronatijdperk wilden de troepen van Ives Serneels graag op hun elan doorgaan. Dat moesten ze dan wel zien te doen zonder Tine De Caigny, die geblesseerd moest afhaken.

Hattrick Wullaert

Tessa Wullaert werd daardoor opnieuw wat dieper op het veld gezet, met Missipo, Vanhaevermaet en Vande Velde op het middenveld. Bij de Roemenen stonden Vatafu (Anderlecht) en Rus (ex-Anderlecht) in de basis.

Die Roemenen wisten meteen hoog druk te zetten en brachten zo de Flames toch een paar keer in lichte verlegenheid, al kwam het in de eerste helft nooit tot echte kansen van de bezoeksters. De Belgen waren dan weer slordig in het matchbegin, maar kregen wat hulp van de Roemenen.

Sprekend gemak

Na een domme strafschopfout op Wullaert kon die vanop de stip de 1-0 tegen de netten schuiven, via Cayman en op slag van rust opnieuw Wullaert was de wedstrijd bij de koffie eigenlijk al helemaal gespeeld: 3-0.

De kapitein vervolledigde na de pauze snel haar hattrick, terwijl Meluta bij de bezoekers ook nog rood kreeg waardoor de Flames nog meer dan een halfuur met een vrouw in overtal zaten. Rus kon tussendoor wel de eerredder maken voor de Roemenen. 

De overwinning kwam nooit in gevaar, tien minuten voor tijd kon ook Elena Dhont de score nog wat aandikken tot 5-1. Even later schonk ze ook Vanhaevermaet nog haar goaltje, waardoor we nog besloten met erg zware cijfers. 15 op 15, minstens de barrages zijn zo al verzekerd. Dinsdag wacht met Zwitserland de enige overgebleven tegenstander voor groepswinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws