Datum: 09/10/2018 19:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Play-offs - Halve finales (T)

WK-droom spat aan diggelen voor moedige Flames na gelijkspel in Zwitserland

De Belgian Red Flames trekken niet naar het WK in Frankrijk. Na de 2-2 uit de heenwedstrijd in Leuven werd het 1-1 in Zwitserland en zo gaan de Zwitsers door op basis van het aantal gemaakte uitdoelpunten.

De Belgian Red Flames wisten na de heenwedstrijd in Leuven (2-2) dat ze in Zwitserland zeker zouden moeten scoren om kans te maken op de finales van de play-offs richting het WK. "We scoren altijd", hadden de Flames vooraf meegegeven.

Bondscoach Ives Serneels begon aan de match zonder Vanmechelen en zette Coutereels achterin in de ploeg, waardoor Philtjens opschoof op het veld. In een bijzonder slordige en kansarme eerste helft begon de thuisploeg het felst, al deden de Flames zeker goed mee.

Zenuwachtig gedoe

Halfweg de eerste helft hadden de Zwitsers er wel 1-0 van gemaakt, waardoor België op zoek moest naar minstens twee doelpunten. Nog voor de pauze kwam Vanmechelen vervolgens Deloose vervangen, met Cayman wat meer achteruit.

Ook na de pauze bleef het echter lange tijd wachten op kansen voor de Flames, al toonden ze meer moed, lef en kracht tegen een fysiek sterk Zwitserland. Die maakten weinig van hun omschakelingsmomenten, waardoor er altijd hoop in de gelederen bleef.

Doelpunt van de hoop

Die hoop werd nog wat aangewakkerd, toen De Caigny een kwartier voor tijd een voorzet van Vanmechelen overhoeks voorbij Thalmann tegen de netten wist te koppen. Hoog tijd voor een slotoffensief, want de Belgen stonden plots opnieuw op een doelpuntje van een finale tegen Nederland.

Dat offensief kwam er eigenlijk nooit echt, want grote kansen kwamen er niet - zoals de rest van de wedstrijd. Evrard trok nog mee ten strijde op een corner in minuut 94, maar de winning goal viel niet. Geknokt en gevochten, maar wel uitgeschakeld dus.