Zulte Waregem kan zaterdag promotie afdwingen (als het een licentie krijgt)

Zulte Waregem kan zaterdag promotie afdwingen (als het een licentie krijgt)
Foto: © Leo Stolck

Zaterdag 2 april staat er een duel tussen Massenhoven en Zulte Waregem op het programma in de eerste nationale van het vrouwenvoetbal. Als Essevee die match niet verliest, dan is het zeker de eerste A-ploeg in de competitie. En dus kan het promoveren, als het een licentie aanvraagt en krijgt.

Artikel 1581, paragraaf 5, lid 2 van het bondsreglement schrijft duidelijk het volgende: indien alle clubs van de Super League Vrouwenvoetbal de licentie behalen voor het daaropvolgende seizoen:

- daalt de laatste club in de rangschikking van de Play-off 2 van de Super League Vrouwenvoetbal indien de eerst gerangschikte A-ploeg van de 1ste nationale afdeling voldoet aan de licentievoorwaarden (titel 4, hoofdstuk 2).

- speelt de laatste club in de rangschikking van de Play-off 2 van de Super League Vrouwenvoetbal voor een mogelijk behoud in de Super League Vrouwenvoetbal twee testwedstrijden (heen en terug - zie Art. 1539) tegen de eerstvolgende gerangschikte A-ploeg van de 1ste nationale afdeling die voldoet aan de licentievoorwaarden indien de eerst gerangschikte A-ploeg van de 1ste nationale afdeling niet voldoet aan de licentievoorwaarden.

Ambities zijn er

In de stand in eerste nationale staat Standard B momenteel op kop, met Zulte Waregem A op zes punten. Zij zijn dus wel degelijk het eerste A-team. Als ze een licentie aanvragen en krijgen, is de promotie dus binnen zonder barragewedstrijden. In de stand hebben ze met nog vier speeldagen voor de boeg 10 punten voorsprong op Massenhoven.

Enkele maanden terug polsten wij al bij Essevee of ze naar de Super League willen en die ambitie is er zeker en vast. Al wordt nog bekeken of het al dit seizoen voor een licentie zal gaan, of toch nog een jaartje wil doorgroeien in eerste nationale. Dat kan u hier nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties