Lierse Vrouwen blikken vooruit op play-off 1: "Voetballend zijn we misschien wel de beste ploeg"

Lierse Vrouwen blikken vooruit op play-off 1: "Voetballend zijn we misschien wel de beste ploeg"
Foto: © Jill Delsaux

Lierse opent vandaag in de Super League met een uitwedstrijd in Standard. Meteen een erg belangrijk duel voor beide teams. Nicky Van Den Abbeele blikt alvast hoopvol vooruit richting play-offs.

"Door de halvering van de punten wordt het sowieso heel spannend", geeft de speelster van Lierse aan in gesprek met Voetbalkrant.com. "We doen nog meer voor de titel en we zullen er elke match opnieuw moeten voor knokken. Wie 18 op 18 haalt in de play-offs is altijd kampioen, dus dat kan voor iedereen."

Drie sterke tegenstanders voor Lierse: "Tegen Gent hebben we het vaak lastig, Anderlecht is enorm sterk dit jaar en Standard blijft natuurlijk een team met een grote naam en faam. Ook zij hebben een erg degelijke ploeg, we gaan het dus geen enkele wedstrijd makkelijk krijgen. Toch willen we in Luik meteen iets rapen, dan zitten we echt middenin de play-offs en spelen we echt mee."

Een titel is de beloning voor een volledig seizoen -

Nicky Van Den Abbeele

Ook Lierse kan nog de dubbel halen: "We klopten Gent en Standard al in de Beker van België, dus als we in de finale winnen van Anderlecht zou dat een mooi parcours zijn. Maar een titel is natuurlijk de beloning voor een volledig seizoen", aldus nog Van Den Abbeele. "Wat er tegen Standard ook zal gebeuren, de titel is nog niet gewonnen of verloren na een wedstrijd."

Lierse heeft wel een aantal troeven op weg naar een eventuele titel: "Ik denk dat we wel mogen stellen dat we voetballend misschien de beste ploeg zijn. Een titel zou een mooie beloning zijn voor wat we dit jaar hebben laten zien", besluit de speelster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties