Daarom staan de Flames op twee hordes van het EK

Daarom staan de Flames op twee hordes van het EK
Foto: © Facebook.com/BelgianRedFlames

De Belgian Red Flames wonnen van Estland met 6-0 en zit zo alweer een stapje dichter bij het EK. Ondertussen zijn Frankrijk en Duitsland al geplaatst. Een klein overzichtje, met duiding over de kansen van België om het EK te halen.

De 8 groepswinnaars en de 6 beste tweedes gaan naar het Europees Kampioenschap, de twee 'slechtste' tweedes moeten nog een barragewedstrijd afwerken om als 15e land Nederland te vervoegen op het EK 2017.

Frankrijk en Duitsland zijn na 18 op 18 al helemaal zeker van het EK, terwijl ook Spanje bijna zeker de koffers mag pakken voor Nederland. Ook Zwitserland, Schotland, Zweden, IJsland en Noorwegen verloren nog geen punt in de campagne en lijken op weg naar het EK.

17 punten voldoende ?!

Belangrijk is echter om te zien in welke groepen de nummers 2 al wat punten hebben laten liggen. In groep 3 kunnen Oekraïne en Roemenië nog op maximaal 16 punten komen, terwijl in groep 5 Rusland enkel bij winst tegen Duitsland nog op 17 punten kan komen. En zelfs dan zal hun doelsaldo mogelijk nooit nog in de buurt komen van dat van België.

Dan is het vrouwenvoetbal misschien vertrokken -

Slotsom: als de Belgian Red Flames op de tweede plaats eindigen in hun groep na Engeland, met in totaal 17 punten of meer, dan is het EK binnen. De Flames hebben er nu 11, dus mits winst in Estland en Servië kunnen de koffers geboekt worden en is geschiedenis geschreven.

"Dat zit in ons achterhoofd en is het hoofddoel", beseft Tessa Wullaert. "Dan kan het met het vrouwenvoetbal helemaal vertrokken zijn. We hebben er veel vertrouwen in, maar we bekijken het wedstrijd voor westrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties