Tessa Wullaert geeft assist in finale Champions League, maar dat levert na strafschoppen niets op

Olympique Lyon en Wolfsburg maakten er een beklijvende thriller van in de finale van de Champions League. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen.

Het Stadio Città del Tricolore in Reggio Emilia was het schouwtoneel voor deze versie van de vrouwelijke Champions League-finale. Mét Belgische inbreng, want Tessa Wullaert begon op de bank bij Wolfsburg én zou een opmerkelijke invalbeurt maken.

De eerste helft was helemaal voor Lyon, dat al na een dikke tien minuten op voorsprong kwam. Het voorbereidende werk kwam er vanop rechts, de glijdende voorzet werd van dichtbij binnengewerkt door de onvermijdelijke Ada Hegerberg. En zij, Le Sommer en Necib lieten het in de eerste 45 minuten na om er 2-0 van te maken.

Ook na de koffie waren de Fransen dominant, terwijl de Wolvinnen het moeilijk hadden om tot uitgespeelde kansen te komen. Er zat ook weinig tempo en energie in het spel van de Duitsers, tot Tessa Wullaert een dik kwartier voor tijd mocht invallen. Ze liet meteen dreiging noteren, al kon Popp in eerste instantie een heerlijke voorzet net niet binnenwerken.

Vlak voor affluiten lukte dat wel: alweer een voorzet vanop links van de Red Flame, deze keer Popp wél bij de bal. Met het hoofd dwong ze zo verlengingen af. Daarin toonden Wullaert en haar medespeelsters meer grinta, het spel ging goed op en neer. Gescoord werd er echter niet meer, strafschoppen zouden dus de beslissing moeten vellen.

In de elfmeters miste Ada Hegerberg meteen voor Lyon, terwijl bij Wolfsburg Fischer de vierde strafschop miste. Even later ging het ook mis voor Bussaglia, waardoor de Japanse Kumagai het kon afmaken voor Lyon.