Reactie Dit hebben Lien Mermans en Silke Leynen te zeggen na knappe overwinning Genk in Tienen

Dit hebben Lien Mermans en Silke Leynen te zeggen na knappe overwinning Genk in Tienen
Foto: © Jill Delsaux

De Genk Ladies pakten op bezoek bij Tienen uit met een knappe 0-2 overwinning. En zo pakken de Limburgse meisjes de punten die ze moeten pakken, waardoor ze meespelen om de topplaatsen.

"Al bij al mogen we spreken van een een verdiende overwinning", aldus Silke Leynen tegenover Voetbalkrant.com na de wedstrijd in Tienen. "We speelden dominant en goed voetbal en het had zelfs ook 0-3 of 0-5 kunnen zijn."

Maar de efficiëntie was - niet voor het eerst dit seizoen - een probleem: "Klopt, we hebben nog een paar echt open kansen gekregen, terwijl Tienen nooit echt gevaarlijk kon worden. Tegen de topploegen krijgen we misschien maar één kans in plaats van vijf en dan moet hij binnen."

Weten waar we moeten aan werken om te scoren tegen topploegen

Een gevoel dat Lien Mermans deelde: "Het was een zware wedstrijd, een beetje een derby. Als je dan de drie punten kunt pakken, dan doet dat heel veel deugd. Maar we moeten efficiënter worden, want het is niet de eerste keer dit seizoen dat we kansen laten liggen. Ikzelf had ook een paar keer scherper kunnen zijn voor het doel."

Slotsom? "We nemen de drie punten mee en die zijn goed voor het vertrouwen, maar we weten dat we aan een aantal zaken zullen moeten werken als we ook tegen de grote ploegen overwinningen willen halen", aldus nog Lien Mermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws