Flames doen wat Duivels niet konden en zetten Holland opzij!

Aernout Van Lindt Tim Bex
Aernout Van Lindt en Tim Bex vanuit Leuven
| 0 reacties

De Belgian Red Flames zijn nu ook officieel begonnen aan hun voorbereiding op het EK 2017. Na het dubbele duel met Rusland wachtte aan Den Dreef meteen EK-organisator Nederland. En de Flames? Zij speelden een prima wedstrijd tegen hun toekomstig tegenstander.

Ives Serneels probeerde in zijn eerste van twee oefenwedstrijden - maandag wacht een duel in Tubeke tegen Denemarken - een aantal zaken uit. Zo kreeg Imke Courtois een kans van de bondscoach, maar na 45 minuten te zijn dolgedraaid werd ze vervangen voor Lorca Van De Putte - die in de tweede helft meer dan haar kunnen bewees.

Voorin mocht Jana Coryn nog eens in de basis beginnen. De Flame van Lille toonde veel werkkracht, maar had het lang moeilijk om zich door te zetten. Toch gaf ze niet op en dat leidde uiteindelijk ook naar een doelpunt. De voorzet van Wullaert was prima, het binnenkoppen van Philtjens deed de rest.

Goed voor de 1-1, want in een furieus matchbegin hadden de Oranje Leeuwinnen de Flames naar achteren gedrukt en dat had ook de 0-1 opgeleverd na een corner, door een deviatie van Cayman in eigen doel. Nog meer pech overigens voor de Belgische nationale ploeg, want kort na de rust kon een verder sterk keepende Odeurs een schotje van Middag niet klemmen.

En zo moest België opnieuw achtervolgen. Het ging druk naar voren zetten, met Van Wynendaele kwam er een extra breekster in het team. Het rendeerde, want uiteindelijk viel de gelijkmaker opnieuw. Discutabel wel, want het schot van dichtbij door Cayman leek helemaal niet over de lijn. De Leeuwinnen furieus, maar assistente Imke Lohmeyer gaf aan dat het doelpunt was.

Beide ploegen kwamen nog een paar keer de neus aan het venster steken en gingen naarstig op zoek naar het winnende doelpunt. Pas in minuut 90 viel de beslissing, want toen haakte Zeeman Wullaert in de grote rechthoek: strafschop. Zeler ging achter de bal staan en trapte België het delirium in.

Na twee knappe zeges tegen Rusland zijn de Flames zo goed begonnen aan de EK-voorbereiding, voor Oranje wacht op 24 juli 2017 een mogelijke revanche in Tilburg. Maandag volgt een duel voor de Flames tegen Denemarken, nog een toekomstig EK-tegenstander. De vlam zit alvast in de pijp.