Vanavond trekken de KRC Genk Ladies naar AA Gent: "Met een sterke organisatie is het mogelijk"

Tim Bex
Tim Bex
| 0 reacties
Vanavond trekken de KRC Genk Ladies naar AA Gent: "Met een sterke organisatie is het mogelijk"
Foto: © Jill Delsaux

Vanavond trekken de dames van KRC Genk naar AA Gent. De vorige confrontatie tussen beide ploegen eindigde op een 1-1 gelijkspel, iets wat Lien Mermans graag opnieuw ziet gebeuren. "We weten dat ze voetballend sterker zijn", klinkt het bij de Red Flame.

Lien Mermans heeft al wat wedstrijden in de benen zitten. Met de Belgian Red Flames nam ze het afgelopen weken op tegen Nederland en Denemarken, maar moe is ze absoluut niet. “Deze ervaring maakt me juist beter", legt ze uit. "Ik voel me na de interlands altijd fitter en ik merk dat ik dan een hoger niveau haal.”

Na de interlands voel ik me altijd fitter en haal ik een hoger niveau - Lien Mermans

Mermans is realistisch en beseft dat AA Gent meer kwaliteit heeft. "Tegen Gent moeten we het vooral hebben van onze organisatie en van daaruit kansen proberen creëren. Gent is voetballend sterker, dus moeten wij dat op die manier proberen compenseren", meent de 26-jarige middenvelder.

Bij de nationale ploeg speelt Mermans samen met enkele Gent-speelsters, maar dat ziet ze niet bepaald als een voordeel. “Op zich is het een kleine competitie, dus je kent de meeste tegenstanders wel, het is niet dat je meer ‘weet’ van je medespeelsters bij de Flames."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties