Speelsters trekken aan alarmbel omtrent Super League: "Wij willen duidelijkheid"

Speelsters trekken aan alarmbel omtrent Super League: "Wij willen duidelijkheid"
Foto: © ladiesgenk/davyrietbergen

De Super League is bijna ten einde wat dit seizoen betreft, maar toch is er nog geen echte duidelijkheid over wat we mogen verwachten in de volgende jaargang. En die onduidelijkheid is ook erg vervelend voor de speelsters, die zich massaal afvragen waar ze gaan terechtkomen.

Volgend seizoen zal er (meer dan waarschijnlijk) opnieuw een Super League gespeeld worden. Maar is dat met 6, 7 of 8 ploegen? De KBVB maakte voorwaarden voor alle scenario’s, maar duidelijkheid is er nog niet.

En dat maakt het ook niet makkelijk voor de speelsters. Diverse onder hen bekijken de optie om eventueel naar Nederland of andere ploegen in het buitenland te trekken, maar zolang er geen duidelijkheid is kan een ploeg moeilijk gekozen worden. "Jammer dat de omstandigheden niet makkelijk zijn, voor niemand", hoorden we al van verschillende Red Flames en andere speelsters.

Lien Mermans maakte zich ook zorgen, maar heeft ondertussen wel gekozen om haar contract te verlengen bij Racing Genk. "Ik hou van mijn job in het onderwijs en wilde dus sowieso in België blijven. Ik wilde volgend seizoen sowieso bij een goede ploeg spelen en had een goed gesprek met Genk."

Mermans luisterde ook naar andere voorstellen, maar besloot uiteindelijk toch opnieuw voor Genk te kiezen: "Het voorbije seizoen als Genkie was er eentje met ups en downs. Na een hele aanpassing heb ik er ondertussen mijn draai gevonden en wil ik volgend seizoen er opnieuw tegenaan gaan bij deze mooie club. Forza Racing!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws