Genk mag best tevreden zijn, maar mikt hoger: "Ook tegen de toppers winnen"

Genk mag best tevreden zijn, maar mikt hoger: "Ook tegen de toppers winnen"
Foto: © ladiesgenk/davyrietbergen

De KRC Genk Ladies eindigden dit seizoen zoals wij dat ook hadden verwacht op de vierde plaats. Tegen de top-3 was het moeilijk voor het team, tegen de bottom-3 liep het vaak wel goed. Een seizoen met gemengde gevoelens dus.

"We konden onze voet al een paar keer naast de toppers zetten, maar we wilden er ook eens eentje winnen. We wilden een scherprechter zijn in het titeldebat", aldus Lien Mermans terugblikkend op het seizoen. "Het was een lang seizoen, maar Genk is steeds beter geworden doorheen het seizoen. Als we top zijn, dan kunnen we tegen veel ploegen wel iets uitrichten."

Maar dit jaar was het een beetje een seizoen van de onregelmatigheid. "We hadden topmatchen en we hadden mindere matchen, maar we zijn wel gestaag beter geworden." Genk pakte in het seizoen 4 op 12 tegen de Gent Ladies, 2 op 12 tegen Anderlecht en 0 op 12 tegen Standard.

Daarmee weten we ook meteen waar ze naar volgend seizoen toe zullen moeten aan werken, willen ze die aansluiting met de top-3 toch nog gaan vinden. Met Davinia Vanmechelen hebben ze alvast een topper extra in de rangen weten te sluiten, mogelijk dat dat een eerste stap kan zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties