Lien Mermans won de Sparkle, maar aan wie zou zij hem gegeven hebben?

Lien Mermans won de Sparkle, maar aan wie zou zij hem gegeven hebben?
Foto: © photonews

Lien Mermans heeft er geen slecht eerste jaar opzitten bij de KRC Genk Ladies. Ze stuurde de Limburgse club het hele seizoen aan en toonde zich een waardige leider. Dat en enkele knappe doelpunten, veel werkkracht en een gouden mentaliteit leverden haar de Sparkle op. Maar op wie had zij getipt?

Mermans zelf was uiteraard blij met de prijs die ze won. Een lichtpuntje in donkere dagen ook – de middenveldster van Genk en de Belgian Red Flames moet het EK missen door een ontsteking op de hartspier.

Bij Genk speelde Mermans een prima seizoen. Ze leverde drie assists af bij haar team en scoorde zelf ook niet minder dan zes keer, waardoor ze puur statistisch ook flink haar duit in het zakje deed. Een mooie bekroning, al waren er afgelopen seizoen misschien speelsters die het ook hadden verdiend?

“Ik zie niet iedereen steevast spelen natuurlijk en op basis van samenvattingen kan je niet alles zeggen. Maar Laura Deloose speelde – ondanks enkele blessures – echt wel een heel goed seizoen. Elien Van Wynendaele en Imke Courtois maakten tegen ons ook wel indruk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws