Mermans slikt tegenslag en mist EK, maar is hoopvol naar de toekomst: "Dan wil ik er opnieuw staan"

Mermans slikt tegenslag en mist EK, maar is hoopvol naar de toekomst: "Dan wil ik er opnieuw staan"
Foto: © photonews

Lien Mermans moet door een ontsteking op de hartspier het EK vrouwenvoetbal in Nederland missen. Maar voor de ervaren speelster is het zeker nog niet einde carrière. Bij Genk wil ze er volgend seizoen opnieuw staan.

“Dat ik het EK moet missen is natuurlijk heel erg jammer”, opende Mermans de debatten tegenover Voetbalkrant.com. “Na vier jaar ervoor gewerkt te hebben kwam het als een donderslag binnen. Erg jammer, maar we moeten door.”

En dat kan ook voor Mermans: “Alle dokters zijn eigenlijk blij dat het een ontsteking is in plaats van een afwijking die niet te genezen valt. Met de juiste medicatie en veel rusten kan het genezen nu. Normaliter komt alles in orde.”

Volgend seizoen gaan Mermans en Vanmechelen (belofte van het jaar) dus mogelijk knallen op het Genkse middenveld. “Het zal wennen worden, maar het klikt enorm goed tussen ons. In de voorbereiding zal ik er dan nog niet bij zijn, dus hoop ik dat ze het meteen kan oppikken. Ik hoop er tegen oktober te staan, maar het zal afhangen hoe snel alles zal genezen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws