De statistieken van de Super League (4): Deze speelsters misten geen minuut van de Super League

De statistieken van de Super League (4): Deze speelsters misten geen minuut van de Super League
Foto: © photonews

De Super League is voorbij, hoog tijd om nog even naar enkele opvallende statistieken te kijken. Welke speelsters misten geen minuut? Ze zijn met weinigen ...

Door de forfaits van Tienen tegen Standard, Gent en Anderlecht speelde niet iedereen sowieso elke wedstrijd afgelopen seizoen. We bekeken voor Tienen 21 wedstrijden, voor Standard, Gent en Anderlecht 23 wedstrijden en voor Heist, OH Leuven en Genk 24 wedstrijden.

Het maximaal aantal speelminuten zijn dan respectievelijk 1890, 2070 en 2160. Slechts vier speelsters misten uiteindelijk geen minuut van het afgelopen seizoen. Bij de doelvrouwen zijn dat Nicky Evrard (Gent) en Sofie Van Houtven (Genk). De vijf andere teams wisselden doorheen het seizoen minstens 1 keer van doelvrouw om uiteenlopende redenen.

Bij de veldspeelsters speelden enkel Aline Zeler (Standard) en Hannelore Van Poppel (OH Leuven) elke minuut. Enkele andere speelsters speelden meer dan 2070 minuten, maar dat was dan op een totaal van 2160.

Voor iemand die een passie heeft voor voetbal is elke minuut spelen het mooiste cadeau

"Toen ik dit van Lierse naar Leuven kwam was het mijn doel om mijn steentje te kunnen bijdragen aan het team. Ik ben dan ook heel blij, dat ik een heel seizoen heb kunnen spelen zonder blessures en zo elke wedstrijd hebben kunnen werken samen met het hele team om dit jaar deze prestaties te kunnen neerzetten. Ik hoop dat ik volgend jaar weer hetzelfde kan bijdragen aan het OHL-team", aldus Van Poppel in een reactie aan Voetbalkrant.com.

"Voor iemand die een passie heeft voor het voetbal is het mooiste cadeau dat je kan krijgen om elke minuut het spel te kunnen spelen waarvan je zoveel van houdt en zo hard voor werkt. Dus het doel voor volgend jaar is om zeker en vast weer elke wedstrijd mijn steentje te kunnen bijdragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties