De statistieken van de Super League (5): Van Bavel ongelukskoningin, Jaques meesteres van de stip

De statistieken van de Super League (5): Van Bavel ongelukskoningin, Jaques meesteres van de stip
Foto: © Leo Stolck

De Super League is voorbij, hoog tijd om nog even naar enkele opvallende statistieken te kijken. Enkele dingen vielen nog vrij speciaal op, zoals de owngoals of de strafschoppen. We nemen het even onder de loep.

Het was een lang en interessant seizoen in de Super League. Daarbij werden in totaal 331 doelpunten gemaakt in 84 wedstrijden, een gemiddelde van bijna vier per wedstrijd. Het gemiddelde ging de laatste maanden de hoogte in door enkele zware nederlagen voor Tienen, maar ook daarvoor zaten we al vlotjes over de drie per match.

Twaalf van die doelpunten werden gecatalogeerd door ons als owngoals, al valt er altijd wel te debatteren over wat nu wel of niet een eigen doelpunt is. Charlotte Van Bavel van Heist is de ongelukkige van dienst, zij is de enige die twee keer haar eigen keepster wist te verschalken.

Veertien goals vielen dan weer van de stip, al werden er gedurende het seizoen ook enkele elfmeters gemist of gestopt door de keepsters. Anderlecht leverde de helft (7) van die strafschopdoelpunten af, waarbij Heleen Jaques met zes eenheden de oppergaai afschoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties