Lukaku wil record breken van Voorhoof en Van Himst, maar Tessa Wullaert is dé topschutster aller tijden (voorlopig)

Lukaku wil record breken van Voorhoof en Van Himst, maar Tessa Wullaert is dé topschutster aller tijden (voorlopig)
Foto: © photonews

Romelu Lukaku scoorde tegen Gibraltar een hattrick. Zijn eerste officiële voor de Rode Duivels, al scoorde hij er ooit ook eens drie tegen Luxemburg. "Het record van Voorhoof en Van Himst? Dat gaat er aan op termijn." Al zijn er kanttekeningen.

"Een hattrick maken is altijd leuk, al had ik nog meer kunnen scoren", vond Romelu Lukaku zelf na zijn wedstrijd tegen Gibraltar. Maar toch, goaltjes 24, 25 en 26 werden geprikt. En zo komt het record van Voorhoof en Van Himst (30 goals bij de Rode Duivels) dichtbij.

Maar: drie van zijn doelpunten (die tegen Luxemburg) tellen weliswaar mee voor de KBVB, maar niet in de officiële statistiekenboeken, omdat Marc Wilmots toen tegen het kleine land te veel wissels doorvoerde om een officiële oefeninterland te zijn.

Andere kanttekening: om de best scorende voetballer van België te worden, moet Lukaku niet voorbij Van Himst of Voorhoof, maar ook voorbij Tessa Wullaert - de topschutster aller tijden bij de Belgian Red Flames.

Lukaku zit aan 23 (of 26) goals in 61 interlands speelminuten, terwijl Wullaert liefst 33 keer scoorde in voorlopig 62 caps. En neen, het ziet er niet meteen naar uit dat de nog steeds jonge speelster van Wolfsburg meteen gaat stoppen met scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties