Ons team van speeldag 8 in de Super League ziet er als volgt uit

Ons team van speeldag 8 in de Super League ziet er als volgt uit

Het nieuwe seizoen is al eventjes op gang gefloten met ook vorige speeldag drie wedstrijden, de volgende speeldag komt er alweer snel aan. Hoog tijd om dus nog even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Speeldag 8 begon half november, maar maandag werd - eindelijk - ook AA Gent - Anderlecht gespeeld en dus kunnen we - eindelijk - ons veldje opstellen van die speeldag ook. Van de speeldag van vorige week komen we ook nog met een veldje, geen paniek.

Doelvrouw

In doel posteerden we voor speeldag 8 Danaë Geens, die met Heist voor een erg nette prestatie zorgde tegen Racing Genk. Uiteindelijk verloor Heist met 0-1, maar aan Geens lag het niet.

Verdedigsters

Achterin kiezen we voor vier speelsters. Laura De Neve zorgde verdedigend voor een degelijke prestatie, zoals wel vaker dit seizoen. Lore Vanschoenwinkel stond dan weer pal voor Genk én zorgde voor het winnende doelpunt.

Silke Vanwynsberghe leidde rustig haar defensie zoals ze al het hele seizoen aan het doen is én coachte opnieuw 90 minuten. Kirsten Raemdonck was een lichtpunt bij OH Leuven.

Middenveld

De zege van Racing Genk was (vooral) te danken aan de onverzettelijkheid van Riete Loos én de geestdrift van Nadine Hanssen. Ook Yuna Appermont maakte de nodige indruk voor Standard.

Aanvalsters

Een levensbelangrijk doelpunt maakte Zoë Van Eynde voor Standard op speeldag 8, terwijl Sarah Wijnants voor Anderlecht opnieuw overal doorheen dartelde. Elke Van Gorp deed dan weer opnieuw wat spitsen moeten doen: scoren.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties