Anderlecht vrouwen willen graag titel én beker, maar hoeden zich voor Gent: "Ze zijn jonger, maar ..."

Anderlecht vrouwen willen graag titel én beker, maar hoeden zich voor Gent: "Ze zijn jonger, maar ..."
Foto: © photonews

AA Gent - Anderlecht, het is dé klepper van de kwartfinales in de Beker van België. We polsten gisteren al bij Shari Van Belle van Gent, maar we spraken in Tubeke tijdens een trainingsdag voor de Red Flames ook met enkele speelsters van Anderlecht. Hoe kijken zij vooruit op de match?

Anderlecht kon zich in perfecte omstandigheden voorbereiden op het vervolg van de competitie, met een stage in Spanje: "Dat was ideaal. Goed weer, perfecte accomodatie, goede trainingsvelden, een week met de ploeg samen waar je ook overdag kan trainen, ... Je kan niet beter starten aan het jaar."

"Het is tof dat de club ons ook ondersteunt en we die kansen krijgen met oog op het nieuwe jaar", aldus Lenie Onzia. Een ideale voorbereiding, ook met oog op de belangrijke bekermatch in de kwartfinales in en tegen Gent.

Examens

Dat beseft ook Justine Vanhaevermaet: "Bij Gent zitten er een paar nog in hun examens en dat kan in ons voordeel spelen, want onze voorbereiding was misschien op zich wel rustiger. Maar toch: zo'n match moet nog altijd gespeeld worden."

"Het zal zeker geen gemakkelijke match worden. Voor Gent is het misschien alles of niets, dat kan. Ze zijn globaal genomen jonger dan ons, maar ze hebben ook veel kwaliteiten. Ze komen er wel en we moeten echt opletten van hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties